Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Εθνική Νέων: Γαλλία-Ελλάδα 3-3  

Υστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα, η Εθνική Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην πόλη Λιμόζ με τη Γαλλία στο πλαίσιο διεθνούς φιλικού τουρνουά. Η ελληνική ομάδα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο απέναντι σε μια μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 58΄ λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Λαγού.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Γκρενιέ (47΄), Μπολζουά (59΄), όμως η Ελλάδα ισοφάρισε με τους Κουτρουμπή (69΄), Τσιτά (71΄). Οι Γάλλοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Ταφέρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα ο Κουτρουμπής στο 93΄. Δοκάρι είχε η ελληνική ομάδα με τον Καρέλη στο 25΄.
ΓΑΛΛΙΑ: Λεκόμπο, Σασό, Μαρτιάλ, Ριβιεράν, Βελέλ, Καπουτά (59΄ Ταφέρ), Φοφανά, Σουνού (46΄ Γκρενιέ), Μπολζουά, Μπακαπού, Μπουσάν
ΕΛΛΑΔΑ: Καλδέλης, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Λαγός, Κοτσαρίδης, Μαχλελής (73΄ Τόσκας), Μάνταλος (60΄ Καρασαλίδης), Καρέλης, Κουτρουμπής, Παππάς (69΄ Βασιλείου), Βλαχοδήμος (65΄ Τσιτάς)
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης, σχολίασε τον αγώνα: «Ηταν ένα μεγάλο ματς. Παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλους γαλλικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στις καθυστερήσεις, ενώ παίζαμε με δέκα παίκτες. Ηταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς».