Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Στη μάχη της διαδοχής
Οι «μηχανισμοί» στο επίκεντρο των ομιλιών Μπακογιάννη-Σαμαρά

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προεκλογική εκστρατεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εκλογών στη ΝΔ. Η τέως υπουργός Εξωτερικών μίλησε στα Χανιά, ενώ ο τέως υπουργός Πολιτισμού σε φίλους του κόμματος στη Χαλκίδα και στο Δήμο Αχαρνών.
Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν τη ΝΔ του σήμερα ή του αύριο.
«Νέος αρχηγός με παλιά νοοτροπία δεν μας πάει πουθενά. Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, φθαρμένα υλικά. Γιατί εμένα κατηγορούν για μηχανισμούς, αλλά άλλοι αξιοποιούν τα 'γκόλντεν μπόις' που χαντάκωσαν την παράταξη και απομάκρυναν την κυβέρνηση από τη βάση μας» τόνισε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους προσωπικούς της αγώνες, αφήνοντας αιχμές κατά όσων την κατηγορούν για προσωπικές επιθέσεις: «Επίθεση είναι όταν λέω ότι ήμουν πάντα στη ΝΔ; Ότι δεν έλειψα από καμία της μάχη, από καμία εκλογή;» αναρωτήθηκε.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στη Χαλκίδα, σε κομματική εκδήλωση και στη συνέχεια σε εκδήλωση στο Μενίδι.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο ιδεολογικός αφοπλισμός.
«Το ρυάκι γίνεται ποτάμι» είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στη δυναμική της υποψηφιότητάς του, και πρόσθεσε πως όταν η βάση μιλά οι μηχανισμοί σιωπούν.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι αρχίζει και θυμίζει σιγά, σιγά το παλιό ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι ευχάριστο για τη νέα κυβέρνηση.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι είτε εκλεγεί ο ίδιος είτε η Ντόρα Μπακογιάννη είτε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα είναι όλοι στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα μια γροθιά.