Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διεκδικεί την πρόκριση
    Ο πρώτος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010 θα διεξαχθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ στις 8 το βράδυ.
    Η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ουκρανία μια θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά το παιχνίδι δεν είναι το μοναδικό, στο οποίο ομάδες θα διεκδικήσουν, μέσω μπαράζ, τα τελευταία «εισιτήρια» από την ευρωπαϊκή ζώνη για τη σπουδαία ποδοσφαιρική γιορτή.
    Σκληρή «μάχη» θα δώσουν επίσης η Πορτογαλία κόντρα στην Βοσνία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Λουζιτανών, Κάρλος Κειρόζ, δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά υπολογίζει στους υπόλοιπους αστέρες της ομάδας, όπως τον Ντέκο, τον Νάνι και τον Σιμάο, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Εντίνιο, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.
    Το ματς της Ιρλανδίας με την Γαλλία παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Ιρλανδοί είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και το απέδειξαν στον προκριματικό όμιλο, που τερμάτισαν αήττητοι. Διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία και φυσικά έναν πολύ έμπειρο τεχνικό, όπως είναι ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που έχει εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια. Οι Γάλλοι δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά παραμένουν έμπειροι και έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση.
    Τέλος, οι Ρώσοι είναι το φαβορί κόντρα στους Σλοβένους και δύσκολα ο Αρσάβιν και η παρέα του θα μείνουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρκεί βέβαια να εκμεταλλευτούν το πρώτο ματς στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, γιατί οι αντίπαλοι τους έχουν δείξει πως δύσκολα χάνουν στην έδρα τους.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:       

Στη Μόσχα   : Ρωσία-Σλοβενία   
Στην Αθήνα  : Ελλάδα-Ουκρανία   
Στο Δουβλίνο: Ιρλανδία-Γαλλία   
Στη Λισαβόνα: Πορτογαλία-Βοσνία