Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Μέρος του προβλήματος η διαφθορά»
«Θέατρο» χαρακτηρίζει η Αλέκα Παπαρήγα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Θέατρο» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια, την ερχόμενη Τρίτη, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα λάβει μέρος σε αυτήν, γιατί διαφορετικά «θα γίνει ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός».
Μιλώντας σε εργαζόμενους της Olympic Catering πρόσθεσε ότι με τη λέξη θέατρο δεν εννοεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξήγησε: «Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει 'θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης'. Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η ........
διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση».
Ακόμα, ανέφερε ότι «το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι, εμείς όμως δεν δεχόμαστε ότι αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η διαφθορά. Ένα μέρος είναι, αλλά ακόμα και αν καταργηθεί αυτή στο πεδίο των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, ο λαός δεν θα ζει σε ευημερία γιατί η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια, είναι κρίση καπιταλιστική».
Υποστήριξε δε ότι το ΚΚΕ θα πάει στη σύσκεψη, αλλά «δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα, δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα και θα ζητήσουμε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης, να τα βάλουν στο Διαδύκτιο και να τα δώσουν δωρεάν ένθετα στις εφημερίδες, γιατί αυτή είναι η πραγματική διαφάνεια».
Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τις εξελίξεις στην οικονομία, η κ. Παπαρήγα ανέφερε: «Έρχονται μέτρα και λένε τώρα 'θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αν δεν παρθούν αυτά τα μέτρα'. Εμείς οι εργαζόμενοι χρεοκοπήσαμε την Ελλάδα, με τους υψηλούς μισθούς, με τις υψηλές παροχές; Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί. Αν δεν διεκδικήσουμε νέες παροχές θα μας τα πάρουν όλα. Αυτό μην το βγάλετε από το μυαλό σας και αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».