Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


«Εχω τρέλα, αλλά δεν είμαι μάγος»
Εχει ξεφύγει η κατάσταση στον Ολυμπιακό,
 σύμφωνα με τον Μπάντοβιτς
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μίλησε για την κατάσταση στον Ολυμπιακό -η οποία έχει ξεφύγει- και ζήτησε από τους παίκτες υπευθυνότητα, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος φετινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Αναφέρθηκε στον Χεσούς Ντάτολο, ενώ για τον εαυτό του τόνισε:«Εχω τρέλα, αλλά δεν είμαι μάγος».
Οι δηλώσεις του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο gazzetta.gr:
«Ξεφύγαμε λίγο και θέλουμε να βάλουμε στη θέση τους κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νεύρα, ότι οι παίκτες μας φέτος πέρασαν πολλά, αλλά κάποιες συμπεριφορές πρέπει να τις αποφεύγουμε. Πρέπει να έχουμε λίγο ισορροπία. Θα μιλήσουμε και θα μαζευτούμε. Ο καθένας να καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Εγώ μπορεί να είμαι εδώ τρεις εβδομάδες ή πέντε μήνες, μπορεί κάποιος να με συμπαθεί ή όχι, να με βλέπει με καλό ή με κακό μάτι, όμως πίσω μας υπάρχει ένας τεράστιος σύλλογος που πρέπει να τον........
σεβαστούμε. Διότι, πάνω από όλα υπάρχει ο σύλλογος που πρέπει να σεβαστούμε. Διότι, πάνω από όλα υπάρχει ο σεβασμός στην ομάδα. Ξαναλέω ότι μπορεί να αρέσω σε κάποιους, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται τον Ολυμπιακό. Και να σκέφτονται υπεύθυνα όλοι πού βρισκόμαστε. Ότι βρισκόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός» ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Για τη φυσική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού:
«Αυτήν την κατάσταση τη βρήκα, δεν τη δημιούργησα εγώ. Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να κάνουμε σωστή διαχείριση. Στόχος ήταν και είναι το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, με την παράλληλη προσοχή όμως για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες, όσο αυτό είναι δυνατό. Και ευτυχώς ήταν διαθέσιμοι και ήρθαν μαζί μας ο Νίκος (σ.σ.: Καρύδας) και η Μαρία (σ.σ.: Λυκομήτρου), οι οποίοι μας βοηθούν πολύ». Για τον Χεσούς Ντάτολο:
«Το παιδί ζήτησε αλλαγή όταν ήδη είχε σηκωθεί η πινακίδα. Θα μπορούσε να ζητήσει έγκαιρα αλλαγή, όπως έκανε ο Λούα Λούα, που έπεσε κάτω και σήκωσε το χέρι του. Ο Ντάτολο δεν μας έδειξε ότι ήθελε αλλαγή, πριν βάλουμε τον Γιαννάκη. Περιμένω να έρθει το παιδί, να μιλήσουμε. Δεν ξέρω τι θέλει. Είναι καλός παίκτης, αλλά κάπου χάνεται μέσα στο παιχνίδι. Κάπου ξεφεύγει.
Πρέπει να προσέχουμε ποιον βάζουμε και πότε τον βάζουμε, ποιον βγάζουμε και πότε τον βγάζουμε. Έχουμε προβλήματα και χρειάζεται τεράστια προσοχή.
 Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά αυτή είναι η χειρότερη περίοδος της ομάδας όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια. Αυτό δεν το βλέπει μόνο όποιος δεν θέλει να το δει. Με ρώτησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο να πω την αλήθεια για τον φετινό Ολυμπιακό.
Τι να σας πω. Δεν την ξέρετε την αλήθεια; Αν έρχονταν ξένος προπονητής μέσα στον Γενάρη, θα έλεγε ότι πρέπει να δουλέψει όχι για αυτή τη σεζόν, αλλά για του χρόνου. Εγώ έχω την τρέλα και την πήρα. Και να ξέρετε πως δεν κωλώνω. Θα είμαι μπροστά και θα παλέψω μέχρι το τέλος. Και ό,τι βγει. Αλλά τρέλα μπορεί να έχω.
Μάγος όμως δεν είμαι. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά που δουλεύουμε όλοι μαζί. Όμως, προσπαθούμε πολύ. Ούτε εγώ περίμενα να κάναμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια από τότε που ανέλαβα. Γιατί ήξερα πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, στην κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, μετά την αλλαγή. Και όμως, μόνο το 1-0 με τον Εργοτέλη να κρατάγαμε μέχρι το 90’, τώρα θα ήμασταν και εμείς πρώτοι». Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε των επιλογών του:
«Ο καθένας μπορεί να πουλάει και να κάνει διαφήμιση, μόνο που δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και γενικά η ομάδα. Λένε να παίξει ο Ολυμπιακός με 4-4-2. Μπορούν, πιστεύετε, να παίξουν ολόκληρο 90λεπτο ο Ντάρμπισαϊρ και ο Μήτρογλου; Ποια είναι η αλήθεια; Ο Λεντέσμα δεν τον είχαν τέσσερις μήνες εκτός ομάδας, ουσιαστικά; Τώρα, το παιδί παίζει συνέχεια, τον έχουμε ανάγκη και πρέπει να προσέξουμε πώς θα αντιδράσει. Τώρα είναι το κρίσιμο σημείο. Τον Στολτίδη δεν τον είχαν και εκείνον τόσους μήνες έξω; Και στεναχωριέμαι που λένε διάφορα για τον Άκη. Το παιδί έχει δώσει και την ψυχή του τόσα χρόνια στην ομάδα. Έχει σκιστεί και σκίζεται ακόμη. Εγώ παίρνω την ευθύνη για τις επιλογές μου, αλλά είναι άδικο για τον ίδιο. Ο Λούα Λούα έχει να παίξει μπάλα δύο ολόκληρα χρόνια. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Τώρα είναι κρίσιμο θέμα πώς θα τον διατηρήσουμε στο επίπεδο, πώς δεν θα βγάλει τραυματισμούς. Ο Ντάρμπισαϊρ επί οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα με τον τραυματισμό του. Ο Μαρέσκα δεν έχει κάνει προετοιμασία. Κάποιοι ξύπνησαν και λένε τώρα γιατί δεν παίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έξι μήνες είχαν τον βάλουν τον Γιάννη και κανείς δεν έλεγε τίποτα. Έπαιζαν παίκτες από την ομάδα Νέων, αλλά όχι ο Παπαδόπουλος που είναι δεύτερο χρόνο στον Ολυμπιακό. Κάνω λάθος; Τι να κάνουμε, δηλαδή. Να τον βάλουμε τώρα ξαφνικά και να τον κάψουμε το παιδί; Αυτό τον καιρό δουλεύει καλά και ανεβαίνει. Εντάξει, είπαμε, είμαστε νέοι, πρώτη φορά δουλεύουμε ως προπονητές, αλλά ξέρουμε τουλάχιστον την ομάδα και τι να κάνουμε. Και μην ξεχνάτε κάτι άλλο: Υπάρχει η περσινή βάση της ομάδας; Ο Ντουντού, ο Γκαλέτι και ο Ντιόγο; Ή μήπως δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη θέση του Τοροσίδη. Αλλά τον έχουμε ανάγκη μερικές φορές και ως χαφ. Τι να κάνουμε; Είμαστε τρελοί και θέλουμε να τον κάψουμε; Αλλά τι να κάνουμε για την ομάδα; Και προς τιμήν του, αφού του μιλήσαμε, το παιδί το δέχθηκε και τα δίνει όλα όπου και αν τον βάζουμε. Καταλαβαίνει ο Τοροσίδης».