Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του Συμεών Κεδίκογλου στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ


Στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε δεν αρκούν διαχειριστικές λύσεις και μέτρα αλλά πολιτικές αποφάσεις και στην ουσία τους πατριωτικές.
Ομαδοποίησε σε 3 κατηγορίες τα όσα του μεταφέρουν οι πολίτες και τις....
 ενστάσεις τους από την επαφή που έχει μαζί τους :
1.Στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών σταθήκαμε υπέρ του δέοντος αυστηροί με τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, π.χ. του ΟΓΑ, και αυτό θα πρέπει, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, να το αποκαταταστήσουμε με την πρώτη ευκαιρία.
2.Για το κοινωνικό αίτημα τιμωρίας των ενόχων πρότεινε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πολίτες και πολιτικοί να στέκονται ίσοι ενώπιον του νόμου.
3.Είναι εύλογη η απορία των πολιτών που θέλουν να ξέρουν πότε θα βγούμε από το τούνελ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα μας θωρακίσουν και θα μας κάνουν να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας την ώρα της κρίσης, όταν δηλαδή θα βγούμε από το μνημόνιο.
Αναφερόμενος σε νομοθετικές πρωτοβουλίες: «θα πρέπει να σταματήσουν τα λεγόμενα οριζόντια μέτρα και να εισαγάγουμε παντού το στοιχείο της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, μια οριζόντια μείωση μισθών ευνοεί το αντιπαραγωγικό κομμάτι. Θα πρέπει να περάσουμε σε σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας. Άλλο παράδειγμα είναι η αξιολόγηση στο ΕΣΥ, που θα φέρει την απαραίτητη αξιοπιστία για να μειωθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.
Ο κ. Κεδίκογλου έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι οφείλουμε να δείξουμε στους πολίτες ότι η πολιτική μας είναι ευρύτερη του μνημονίου. Να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μέτρα που θα αλλάξουν την Ελλάδα. Να μην δειλιάσουμε μπροστά στις συντεχνίες και στις πιέσεις μικροσυμφερόντων. Να μην φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων