Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΟ ΝΗΛΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΣΚΙΝΑ - ΝΗΛΕΑΣ 1-3


Την δέκατη νίκη σε δεκαπέντε αγώνες πέτυχε το Σάββατο ο Νηλέας για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Νίκησε τα Κόσκινα με σκορ 3-1 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τα Αλάτσατα. Παράλληλα αποσπάστηκε οχτώ βαθμούς από τον τρίτο Ελλήσποντο. Όμως και αυτή η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα, αφού για πέμπτη φορά φέτος χρειάστηκε να ανατραπεί το εις.....
 βάρος μας 0-1 του πρώτου ημιχρόνου.
Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα μας θα είχε προβλήματα. Παρουσιάστηκε νωθρή, ασύνδετη και είχε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Τα Κόσκινα είχαν ένα δοκάρι στο 10ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες πριν ανοίξουν το σκορ στο 29' με τον Γεωργίου, μετά από λάθος της άμυνας. Δοκάρι είχε και ο Νηλέας στο 43' σε τετ α τετ του Περιβολάρη και μια καλή ευκαιρία νωρίτερα (18') σε σουτ του Καρλή.
Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Νηλέα ανέβηκε κατακόρυφα, πίεσαν τον αντίπαλο και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 69' όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Ζωντός έκανε πολύ καλή σέντρα και ο Ζαχαριάς στην προσπάθεια του να αποκρούσει με αυτογκόλ έκανε το 1-1. Η κόπωση και η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης των γηπεδούχων ήταν εμφανής, αυτό εκμεταλλεύτηκε η ομάδα μας και στο 83' είχαμε το 1-2 όταν ο Σταμάτης Σαμαράς μπήκε στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια σκόραρε. Στο 92' ο εικοσάχρονος ποδοσφαιριστής, που στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε σέντερ φορ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, πάλι με ατομική προσπάθεια και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Ο Νηλέας αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:
Παπαχρήστος, Μπονός, Ζωντός Γ., Μούντριχας Σ., Πούρης, Μακρής (46' Μαστροκώστας), Παπαρήγας, Κότσαρης Σ. (67' Παπακωνσταντίνου), Περιβολάρης (46' Μυτάφης), Καρλής Α., Σαμαράς Σ. του Ε.
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 3:00 για την 16η αγωνιστική ο Νηλέας θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Νεοχωρίου την Κάρυστο.


ΝΗΛΕΑΣ - ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ/ΑΡΗΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ 3-0 α.α.
Ξεκούραστα πήρε την νίκη η ομάδα νέων του Νηλέα αφού η ομάδα των Ταμυναικού/Αγ.Ιωάννη δεν προσήλθε στο γήπεδο και έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 α.α. υπέρ της ομάδας μας. Αν και δεν γνωρίζουμε τους λόγους της μη καθόδου στον αγωνιστικό χώρο της αντίπαλης ομάδας, καλό θα ήταν να είχε να ενημερωθεί το Δ.Σ. του Νηλέα νωρίτερα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδα μας ήθελαν τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στην επόμενο γύρο του πρωταθλήματος νέων. Την τελευταία αγωνιστική ο Νηλέας έχει ρεπό. Αν η Ερέτρεια νικήσει την Κύμη, η ομάδα μας θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Δροσιά. Σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος (ισοπαλία ή νίκη της Κύμης) θα είναι πρώτη και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ερμήλιο. Και στις δύο περιπτώσεις ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο Νεοχωρίου.