Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
18 /2/ 2011
Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ
ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου
Να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ ζητά ο υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, δεδομένου, ότι τα .....
σενάρια για συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Στις σύγχρονες κοινωνίες ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς αποτελούν πεδίο δημόσιου διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και άσκησης κριτικής. Πολλές είναι και οι εξελίξεις, στην κρίσιμη συγκυρία που ζούμε, στον χώρο αυτό.
Στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ επισημάνθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας και ο κοινωνικός ρόλος της ΕΡΤ ενώ ταυτόχρονα έγινε και αναφορά δια στόματος σας για τις αδικίες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι της. Ενώ οι μειώσεις μισθών είναι γεγονός και τα σενάρια για συρρίκνωση της ΕΡΤ διαδέχονται το ένα το άλλο, ενημερώνει ο πρόεδρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, κ. Θανάσης Παπαγεωργίου πως η ΕΡΤ.ΑΕ θα παρουσιάσει φέτος πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ και ότι μέχρι το 2014 θα έχουν απαλειφθεί όλες οι σωρευμένες ζημίες. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου (business plan).
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Ποιο είναι συγκεκριμένα το επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) της ΕΡΤ»;