Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
9 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Συμεών στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Μενδώνη για να εξασφαλίσει ότι θα προχωρήσει κανονικά η κατασκευή του λιμανιού της Κύμης
Το λιμάνι της Κύμης με προϋπολογισμό 6.9εκ ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ο οποίος έχει αυξηθεί και με πρόσθετες αναγκαίες μελέτες, κινδύνευε να «κολλήσει», καθώς εκκρεμούσε η έγκριση μελέτης ανάδειξης μέρους του .....
ως «βιομηχανικό μνημείο». Υπό αυτόν το κίνδυνο και δεδομένου ότι την Πέμπτη 3 Μαρτίου θα συνεδρίαζε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της σχετικής μελέτης που ετοίμασε ο δήμος και απέστειλε η περιφέρεια, ο Συμεών Κεδίκογλου, αφού ήλθε σε συνεννόηση και με το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, έθεσε το θέμα στη συνάντηση που πραγματοποίησε την 1η Μαρτίου για τα μεγάλα έργα πολιτισμού του νομού με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μενδώνη.
Στόχος του βουλευτή ήταν να διασφαλίσει ότι τόσο η περιφέρεια από την πλευρά της θα έστελνε εγκαίρως τη μελέτη όσο και ότι το συμβούλιο θα έβαζε το θέμα στην ατζέντα του και θα προχωρούσε στην έγκριση.
Πράγματι, το συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη στη συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου και αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την Κύμη και το νομό συνολικά προχωράει απρόσκοπτα.