Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ

Η εκδρομή του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου
Περιοχής Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Κανήθου


Το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Φεβρουαρίου 2011 ο Περιβαλλοντικός Πολιτσιτικός Μορφωτικός Σύλλογος περιοχής Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Κανήθου πραγματοποίησε την προαναγγελθείσα εκδρομή στην......
 Ορεινή Ναυπακτία.
Οι εκδρομείς απόλαυσαν το ταξίδι έως τον τελικό προορισμό τους, την Άνω Χώρα, σε άριστες καιρικές συνθήκες.
Εκτός από τη μαγευτική διαδρομή στους ορεινούς όγκους, τους κατάφυτους από πλατάνια, βελανιδιές, καστανιές, οξιές και έλατα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα χωριά με τα -ως επί το πλείστον- χτισμένα από σχιστόλιθο σπίτια και να χαλαρώσουν στους ρυθμούς που επιβάλει η φύση με το μεγαλείο της. Πλούσια πανίδα, πηγές κρυστάλλινου νερού, ποτάμια, παραπόταμοι, καταρράκτες και λίμνες, τοπίο που ανταμοίβει τον επισκέπτη.
Στην Άνω Χώρα, χωριό απαράμιλλου φυσικού κάλλους που διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του ύφος, πραγματοποιήθηκε και η Συνεστίαση του Συλλόγου με την κοπή της Βασιλόπιτας για το Νέο Έτος σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, με πλούσια εδέσματα, καλό κρασί και τσίπουρο!
Την επομένη, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τη Βυζαντινή Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Πρόκειται για ένα από τα 5 αρχαιότερα Μοναστήρια της Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 1077 μ.Χ. από τον «εκ Καρυών» όσιο Αρσένιο και αποτέλεσε σπουδαίο προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Η επόμενη στάση ήταν στην πανέμορφη Ναύπακτο για γεύμα και περιήγηση στην πόλη, ενώ ο απογευματινός καφές πλαισιώθηκε από τη φυσική ομορφιά που παρέχει στον ταξιδιώτη το Γαλαξίδι.
Η εκδρομή αυτή, αποτέλεσε για τους συμμετέχοντες μια εξαιρετική εμπειρία. Ήταν όχι απλή διασκέδαση, αλλά μοναδική ευκαιρία επαφής με τη φύση και απόδραση από το άγχος της καθημερινότητας και το στρες της ζωής στην πόλη.

Για το ΔΣ
Μίνα Βαμβάκου
Γραμματέας