Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για τον αθλητισμό



Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για τη βία στον αθλητισμό, με αφορμή τα φαινόμενα βίας στο ποδόσφαιρο. Θα συζητηθεί όλο το πλέγμα των προβλημάτων στο χώρο του αθλητισμού, από τη βία και τη διαφθορά μέχρι τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα.
Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση αναβολής των play offs του πρωταθλήματος της Super League. Αυτή την......
 ώρα εξετάζονται όλες οι προτάσεις και τα μέτρα, που διαθέτει η Πολιτεία, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα, χωρίς επεισόδια και σχετικές εισηγήσεις θα υποβληθούν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ενδεχόμενο της αναβολής ή όχι των αγώνων για τα πλέϊ οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, αλλά και αγώνων άλλων αθλημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο των αλλεπάλληλων συσκέψεων, που είχε χθες η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον επαγγελματικό αθλητισμό, Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, εξέτασαν σφαιρικά την κατάσταση που επικρατεί, ενώ έβαλαν στο τραπέζι όλα τα πιθανά σενάρια, σχετικά με την διεξαγωγή ή όχι των αγώνων, αλλά και τα επακόλουθα που θα έχει η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί.