Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Διαβάστε την επίδραση πέντε βασικών χρωμάτων, 
στην ψυχολογία του ανθρώπου!

Η ζωή θέλει χρώμα, άλλωστε το υποστηρίζουν μικροί και μεγάλοι! Ενημερωθείτε, πώς επιδρούν, πέντε βασικά χρώματα το γαλάζιο, το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί, και το κόκκινο στην ψυχολογία του ανθρώπου.
Γαλάζιο, το χρώμα του πνεύματος αλλά και το σύμβολο τους στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Εκφράζει τον πνευματικό προσανατολισμό, την ......
απελευθέρωση, του συντηρητισμού και της αποδοχής των υποχρεώσεων.
Πράσινο, το χρώμα της ανάπτυξης. Είναι χρήσιμο, δυνατό φιλικό καθώς διαθέτει συμπαντική έλξη της φύσης, με την αίσθηση της ισορροπίας και της ικανότητας.
Κίτρινο, είναι το χρώμα της ενέργειας ή του σεξ. Ανταποδίδει θετικά στοιχεία της δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επινοητικότητας, ανεξάντλητης ενέργειας δύναμης ισχύος, θάρρος, αυτοπεποίθηση και δύναμη του χαρακτήρα. Σε αυτό όμως ανταποδίδονται και αρνητικά χαρακτηριστικά όπως της διαμάχης, εριστικότητας, δογματικότητας και του θυμού αλλά και την απομάκρυνση από τους άλλους.
Πορτοκαλί, το χρώμα του ήλιου. Εκφράζει ζωτικότητα, περίσκεψη και ενδιαφέρον για τους άλλους, αυτοέλεγχο, επιτυχία και ενθουσιασμό. Το άτομο που αγαπά το χρώμα πορτοκαλί είναι αισιόδοξο για το μέλλον του, αναζητώντας συνεχή δραστηριότητες αλλά κατέχει συγχρόνως πολλά ενδιαφέροντα.
Κόκκινο, είναι χρώμα ερεθιστικό, της ώθησης που συνδέεται με την επιθετικότητα και την κατάκτηση. Είναι χρώμα της δραστηριότητας, εκφράζει δυνατή σεξουαλική ορμή, δημιουργικότητα, επιθυμία, ταξίδια αλλά και αλλαγές.
Γαλάζιο, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Πέντε χρώματα που εκφράζουν πνευματικότητα, ισορροπία, ερωτισμό, ενέργεια, δημιουργικότητα, αυτοέλεγχο, σεξουαλικότητα, και όχι μόνο!
Ωστόσο, δεν έχετε παρά να μελετήσετε, σε ποιο από τα πέντε βασικά χρώματα ταιριάζουν στην δική σας ψυχολογία.