Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Πάλι τα ίδια!
«Οι αναπηρικές συντάξεις σε πρώτο πλάνο»

Ξεκινά από σήμερα το νέο σύστημα επανεξέτασης για τις αναπηρικές συντάξεις, καθώς καταργούνται οι πλέον σημερινές επιτροπές και δημιουργούνται νέες, που θα τις καλύπτουν 1000 γιατροί οι οποίοι θα επιλέγονται ύστερα από κλήρωση.  
Το νέο «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας» θα έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει το επίπεδο της αναπηρίας για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο σήμερα υπολογίζονται πώς χορηγούνται 60.000 «συντάξεις αναπηρίας μαϊμού». Όπως για .....
παράδειγμα χορηγούνται σε αθλητές, επιδόματα τυφλότητας σε οδηγούς ταξί κτλ. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, αφού θα επαναληφθούν όλες οι συντάξεις νέες και παλιές, οι οποίες έχουν εξετασθεί ως οριστικές σε περιοχές που το ποσοστό τους ξεπερνά ακόμη και το μέσο όρο, αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος των αναπηρικών συντάξεων ανέρχεται στο 14,5% ενώ στην Ε.Ε φθάνει το 7% έως 8%. Αναφορικά θα πούμε ότι στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων κυμαίνονται από 25% έως 28%. Παρ’ όλα αυτά ο στόχος του κ. Κουτρουμάνη είναι να περιοριστούν οι αναπηρικές συντάξεις κατά 10%, αφού μπορεί κάλλιστα το κράτος να έχει κέρδος 600εκατ. ευρώ έως το 2015.
Πάντως για ακόμη μια φορά, θα πω την άποψή μου, σε ένα θέμα που κρίνω πώς δεν πρόκειται να κλείσει, τουλάχιστον όχι γρήγορα όπως αναφέρει και ελπίζει ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αφού ευελπιστεί πώς το κράτος θα εξοικονομήσει 600εκατμ. ευρώ έως το 2015, με το ξεκαθάρισμα των μαϊμού συντάξεων.
«Θα παριστάνω το τρελό στο τρελοκομείο, θα παριστάνω ότι παίρνω τα χάπια μου, θα παριστάνω ότι θα παραμείνω για πάντα τρελός αλλά θα παριστάνω όμως το λογικό επειδή είμαι έξυπνος και όχι τρελός, αφού σκοπός μου είναι να πάρω την δήθεν αναπηρική, τρελή, πληρωμένη, και μη ανατρεπτική σύνταξη των 1.000€». Την σκέψη αυτή την έχουν πραγματοποιήσει αρκετοί, πολλοί, μα πάρα πολλοί, έξυπνοι και «όχι τρελοί»! 
Γι αυτό δεν φθάνει μόνο η επιτροπή να αποτελείται μόνον από τους αρμόδιους γιατρούς.  
Ας πάψουν για μια φορά και μόνο, οι λεγόμενοι κυβερνώντες της χώρας μας, με τα κολλαριστά κοστούμια και τις χρωματιστές γραβάτες να την διασύρουν συνεχώς, και να την «βουτάνε» πραγματικά, στην κλεψιά, στην αποπλάνηση, στην υπόσχεση, και στην πραγματική εικόνα που θέλουν να έχουν ζωγραφισμένη.
Και συνεχίζω και λέω πώς εμείς που γράφουμε και που ακούμε και που ασφαλώς καταγράφουμε την γνώμη μας, ο αγαπητός κ. Γιώργος Παπανδρέου, βιάστηκε πραγματικά να εισβάλλει στα ελληνικά νοικοκυριά και να κλέψει ότι έχει απομείνει από τον ελληνικό λαό, δίχως να σκεφθεί πώς το ελληνικό χρέος έχει προέλθει από άλλες πηγές, που γνωρίζει μόνον εκείνος, και πολύ καλά!
Αλλά δυστυχώς λυπάμαι επειδή πάντα οι υποψήφιοι είναι αδύναμοι, οι οποίοι και δέχονται τα βάρη των ανεύθυνων υψηλών προσώπων, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει!