Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ messapianews

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Σφοδρές αντιδράσεις για τον χθεσινό ραντισμό στο γήπεδο των Ψαχνών

Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011
Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συχνών ραντισμών στον χλοοτάπητα του γηπέδου των Ψαχνών και ειδικότερα σε ώρες κατά τις οποίες προσέρχονται στο χώρο μικροί αθλητές και αθλήτριες και κηδεμόνες των....
συλλόγων Πάλης και Ρυθμικής και του Καράτε, οι οποίοι στεγάζονται σε μέρος του γηπέδου. Όπως και σε χθεσινό δημοσίευμά μας περιγράψαμε μετά από τηλεφωνήματα που μας έγιναν από γονείς μικρών ως επί το πλείστον αθλητών την ώρα που αυτοί βρίσκονταν στο χώρο του γηπέδου και ειδικότερα στον εξωτερικό χώρο, μέλος της διοίκησης του Ηρακλή Ψαχνών συνέχιζε τον ψεκασμό με φυτοφάρμακο πιθανόν-ζιζανιοκτόνο αδιαφορώντας, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, για το γεγονός ότι οι ίδιοι παρίσταντο στο χώρο ενώ τόσο η μυρωδιά όσο και το ίδιο το φυτοφάρμακο ήταν διάχυτα παντού.
Όπως μας είπαν δεν είναι η πρώτη φορά, που επιλέγεται να ψεκαστεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται άνθρωποι. Στις παρατηρήσεις στον χειριστή του μηχανήματος τους απάντησε χωρίς περιστροφές και με ύφος επιτακτικό να μπουν μέσα, εννοώντας τον χώρο που στεγάζεται ο σύλλογος.
Αυτό που τους προβληματίζει είναι ότι επιλέγονται ως ημέρες ψεκασμού ημέρες κατά τις οποίες ο σύλλογος έχει προπονήσεις και όπως είπαμε και πιο πάνω δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το περιστατικό αυτό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Ψαθά, μας είπε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, η συμπεριφορά των αρμοδίων είναι προκλητική και ότι προτίθεται να φέρει το συγκεκριμένο θέμα σε προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα κατά τους χθεσινούς ψεκασμούς έγινε προσπάθεια επικοινωνίας τόσο με την κα Τζάθα, όσο και με τον Δήμαρχο κο Μπουροδήμο, για να τους αναφέρει την κατάσταση που επικρατεί αλλά κανείς δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά της.
Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά το γήπεδο των Ψαχνών είναι χαρακτηρισμένο Δημοτικό Στάδιο από εθνικό στάδιο το οποίο ήταν και σύμφωνα με τα όσα προβλέπεται από την νομοθεσία και όποιος θέλει ας ανατρέξει σε αυτή, ο χώρος του αποτελεί ιδιοκτησία των δημοτών και κατ' ουσίαν παραχωρείται προς χρήση σε αθλητικά σωματεία. Γνωρίζοντας τα περί νομοθεσίας πολλοί γονείς κάνουν λόγο για συμπεριφορά ιδιοκτητών από την πλευρά ορισμένων παραγόντων της ομάδας του Ηρακλή Ψαχνών στο χώρο του γηπέδου. Και αυτό αποδείχτηκε εχθές, όπως μας τόνισαν, με τον τρόπο με τον οποίο τους μιλούσε, ο παράγοντας ο οποίος διενεργούσε και τους ψεκασμούς.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά κάποιος εκ των παρευρισκομένων "η συμπεριφορά πολλών παραγόντων δεν είναι η καλύτερη δυνατή απέναντί μας εδώ και πολύ καιρό, μιας και με την ανοχή ίσως του Δήμου αλλά εκμεταλλευόμενοι και την συγκυριακή αίγλη την οποία τους δίνει η ενασχόλησή τους με τα διοικητικά της ομάδας του Ηρακλή, καθώς και το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην Β Εθνική Κατηγορία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αλλά και τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει ο μέσος Ψαχνιώτης με την ομάδα του, δημιουργεί από την πλευρά κάποιων μελών της διοίκησης την προσπάθεια δημιουργίας ενός ιδιότυπου-ιδιώνυμου καθεστώτος παραγοντισμού και κηδεμονίας στα τοπικά αθλητικά δρώμενα". Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα συγγενούς αθλητή η οποία μας είπε: " εδώ δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιριστές και μάλιστα επαγγελματίες ή για ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι συνηθίζουν να εμπλέκονται παντού, εδώ μιλάμε για αθλητές που φέρουν το εθνόσημο στο στήθος, που έχουν σωρεία χρυσών και άλλων μεταλλείων στα διάφορα πρωταθλήματα, που έχουν διεθνείς διακρίσεις, που είναι ολυμπιονίκες και που πέρα από το άθλημά τους συμμετέχουν σε πάμπολες κοινωνικές εκδηλώσεις ιδιαιτέρως φιλανθρωπικού χαρακτήρα δίχως να αμείβονται και δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί παραγοντίσκοι και τοπικοί πολιτικοί δεν γνωρίζουν, απαξιώνουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, υπονομεύουν, όπως έχει συμβεί και στα πολιτικά κατά το παρελθόν, την ώρα που η πατρίδα τους τους τιμά και τους γνωρίζει όλο το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Δυστυχώς επειδή εδώ το θέλουν κάποιοι θα τους διώξουν ακόμα και από τους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί ώστε να φέρνουν μετάλλια στην πατρίδα μας!!!"
Πέρα από αυτές τις παρατηρήσεις, οι οποίες είναι οι πιο ήπιες, υπάρχουν και παρατηρήσεις οι οποίες κινούνται στα πλαίσια μεγαλύτερης αυστηρότητας. Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση που είχαμε το πρωί με πατέρα αθλητή, ο οποίος μας είπε: "ουαί και αλίμονό τους αν παρουσιαστεί κρούσμα δηλητηρίασης, το οποίο είναι πολύ εύκολο να συμβεί, λόγω του ραντισμού"
Τέλος καλό θα ήταν το ζήτημα να διευθετηθεί μέσα σε πλαίσια κοσμιότητας και κατανόησης απ' όλες τις πλευρές και να επέμβει ο Δήμος και ειδικότερα η ΔΗΚΑΔΙΜΕ στις οποίας την αρμοδιότητα βρίσκεται το γήπεδο των Ψαχνών θέτοντας κανόνες σωστής λειτουργίας μην αφήνοντας κανένα περιθώριο δημιουργίας εντυπώσεων και μη δίνοντας δυνατότητες διαχειριστικού ελέγχου περισσότερο απ' ότι είναι επιτρεπτό και απ' ότι αναλογεί στον καθένα. Και το πλέον απλό ακριβώς επειδή μιλάμε για ραντισμό, ο οποίος τουλάχιστον απ' όσα γνωρίζουμε, ούτε ανεξέλεγκτα πρέπει να γίνεται ούτε παρουσία ανθρώπων, θα ήταν το πλέον λογικό αυτός να γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας τα οποία προβλέπονται.


ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ; ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ;; ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΔΟΞΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΨΗΛΑ. 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ!!!
ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.
ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ, ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ.
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΗ ΨΑΧΝΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ ΨΑΧΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΑΧΝΙΩΤΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ!!!! 
ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΠΑ, ΡΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ!!!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.