Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
            Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2012 στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την .....
χειροτονία ενός νέου Διακόνου, του π. Φωτίου Πάσχου, ο οποίος θα χειροτονηθεί σύντομα και Ιερεύς, για να καλύψει την κενή εφημεριακή θέση της Ενορίας Τριάδος Μεσσαπίων, στην οποία έχει εκλεγεί, μετά από την κατά νόμον και κανονική διαδικασία, από τον παρελθόντα Φεβρουάριο, αλλά δεν είχε χειροτονηθεί, λόγω της παύσης και των διορισμών των Εφημερίων, συνεπεία της οικονομικής κρίσης.
            Η χειροτονία έλαβε χώρα τώρα, μετά την έγκριση της Κυβερνήσεως να χορηγηθούν 100 θέσεις νέων Εφημερίων στην Εκκλησία της Ελλάδος για το 2011 και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, ώστε νά δοθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο η άδεια χειροτονίας και διορισμού ενός νέου Κληρικού.

            Ο νέος Διάκονος κατάγεται από το Ζωτικό Ιωαννίνων, αλλά τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Νέα Αρτάκη, μετά τον Γάμο του με την, εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως προερχομένη, κ. Αργυρώ Μουζέλη, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Σχολής Αθηνών, διακονεί επί διετία ως κατηχητής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης μαζί με την σύζυγό του, ενώ έχουν αποκτήσει και ένα τέκνο.
            Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος π. Φώτιος αναφέρθηκε στην κλήση του Θεού προς την Ιερωσύνη, την οποία αισθανόταν από τα παιδικά του χρόνια, ενώ ευχαρίστησε όλα εκείνα τα πρόσωπα, τα οποία του συμπαραστάθηκαν σ’ αυτή του την πορεία.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του, κάλεσε τον νέο Διάκονο να ακολουθήσει το παράδειγμα του εορτάζοντος Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, καθιστάμενος αληθινά ελεήμων προς πάντας, με μοναδικό κριτήριο την γνήσια και αφειδόλευτη αγάπη. Παράλληλα, τον κάλεσε να μένει πιστός στην παράδοση της Εκκλησίας, χωρίς την διάθεση προσθέσεως ή αφαιρέσεως σ’ αυτήν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκτίμησε ιδιαιτέρως το ότι, ως υποψήφιος προς χειροτονία και μάλιστα επί τόσους μήνες, αφέθηκε ολοκληρωτικά στη Χάρη του Θεού, δίχως να ζητά τίποτα, κάνοντας απόλυτη υπακοή.
            Ο συμμετέχων Ιερός Κλήρος και ευσεβής Λαός, μεταξύ των οποίων πολλοί κάτοικοι της Ενορίας της Τριάδος, όπου, συν Θεώ, θα διακονήσει, αλλά και τα παιδιά του Κατηχητικού της Φανερωμένης, βροντοφώναξαν το «Άξιος» στο νέο Διάκονο.
            Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 FM).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ