Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

-Για τα της αναφοράς περί «διαρροής λυμάτων στο ΒΙΟ.ΚΑ. Χαλκίδας», η απάντηση θα δοθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου (κι αφού και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, την προσεχή Παρασκευή, περιηγηθεί από .....
την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ στις εγκαταστάσεις στη νησίδα Πασά).
-Για τα της αναφοράς περί «των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Λήλαντα ποταμού», η απάντηση θα δοθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, που είναι η αρμόδια και υπεύθυνη για τη μελέτη και την κατασκευή τους.
Οι σχετικές ενημερωτικές απαντήσεις εστάλησαν εγγράφως από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Μπάκα προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστο Παγώνη (και τους συμβούλους της παράταξής του, που συνυπογράφουν τις επίσης έγγραφες αναφορές/ερωτήματα προς το Δήμαρχο, μέσω του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου).

Οι ενημερωτικές-απαντητικές επιστολές
Μπάκα προς Παγώνη έχουν ως εξής:

1. Για τα της αναφοράς περί «διαρροής λυμάτων στο ΒΙΟ.ΚΑ. Χαλκίδας»:
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ κ.κ. ΠΑΓΩΝΗ ΧΡΗΣΤΟ
(επικεφαλής δημοτικής παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης)
ΑΔΑΜ ΓΙΑΝΝΗ & ΨΥΧΑ ΓΙΩΡΓΟ
(δημοτικούς συμβούλους παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης)
Χαλκίδα, 1 Νοεμβρίου 2011

Με αφορμή το επανακατατεθέν ερώτημά σας για το θέμα «διαρροής λυμάτων από το ΒΙΟ.ΚΑ. Χαλκίδας», σημειώνουμε:

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων
1. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, κατά προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων συμβούλων, μπορούν να προβαίνουν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα, εάν αυτές χαρακτηρίζονται ως κατεπείγουσες, τότε, σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, να συζητούνται και να προηγούνται των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
Ενώ, υπάρχει επίσης η διαδικασία των απαντήσεων κατόπιν ερωτήσεων, αναφορών ή προτάσεων, με υποχρέωση για πληροφόρηση και παροχή στοιχείων σε προθεσμία ενός μήνα.
2. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτά ερωτήσεις, μέσω του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τον Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, οι οποίες απαντιούνται επίσης γραπτά σε προθεσμία ενός μήνα. Εάν δεν απαντηθούν, οι ερωτήσεις φέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαντιούνται κατά την πρώτη συνεδρίασή του μετά την παρέλευση του μήνα.

Ο πρώτος από εσάς, με την ιδιότητα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν έκανε χρήση του παρεχόμενου δικαιώματος (βάσει του άρθρου 4) να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4 Οκτωβρίου.

Συνεπώς, θα εφαρμοστεί το άρθρο 10 παρ.9, το οποίο και επικαλείσθε, προκειμένου στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η αναφορά σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2. Για τα της αναφοράς περί «των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του
Λήλαντα ποταμού»:


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΠΡΟΣ κ.κ. ΠΑΓΩΝΗ ΧΡΗΣΤΟ
(επικεφαλής δημοτικής παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης)
ΚΑΡΥΣΤΙΝΟ ΧΡΗΣΤΟ & ΑΔΑΜ ΓΙΑΝΝΗ
(δημοτικούς συμβούλους παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης)

Χαλκίδα, 1 Νοεμβρίου 2011

Με αφορμή την κατατεθείσα ερώτησή σας για το θέμα «αντιπλημμυρικών έργων περιοχής Λήλαντα ποταμού», σημειώνουμε:

Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Λήλαντα, από την εκβολή του έως τη γέφυρα Βασιλικού, αποτελεί αρμοδιότητα, ως προς τις διευθετήσεις, τις εκπονήσεις μελετών και την κατασκευή του, της –τότε Νομαρχίας Εύβοιας και τώρα- Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας / Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η ερώτησή σας προωθήθηκε από τις 31-10-2011 προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας / Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ώστε να υπάρξει επίσημα από την αρμόδια αρχή η πληροφόρηση ως προς τα ερωτήματα:
- «σε ποια φάση βρίσκεται η εφαρμογή της σχετικής μελέτης για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων» και
- «ποιες ενέργειες έχουν γίνει εν όψει του κινδύνου να ξαναζήσουμε τα καταστροφικά φαινόμενα του 2009».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ