Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μπλέτσας Κ. -Εκπαιδευτικός

 Προς: Σχολική Επιτροπή Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων
                                                                        
Θέμα : Οικονομική αποζημίωση για τη συμμετοχή σε συμβούλια.

Κα. Πρόεδρε,
Πριν λίγους μήνες ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  μας μας  όρισαν μέλη της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Χαλκιδέων.
Μας τίμησαν και μας ...
εμπιστεύθηκαν ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την αλλοπρόσαλλη και αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της Τρόικα, του ΔΝΤ και των ντόπιων συμμάχων της.
Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, η έλλειψη οργάνωσης, η απουσία υποδομών, η εκβιαστική λογική της σύστασης των καλλικρατικών δήμων μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με σημαντικά προβλήματα.
Ως εκπαιδευτικός τάξης βιώνω περισσότερο έντονα τα προβλήματα αυτής της απαράδεκτης και εθνικά επιζήμιας πολιτικής.
    Σε προηγούμενη συνεδρίαση μας ζητήσατε να σας προσκομίσουμε τα στοιχεία μας για να παίρνουμε ως αποζημίωση για το έργο μας μερικές δεκάδες ευρώ για κάθε συνεδρίαση.
    Επειδή πιστεύω πως η συμμετοχή μου στα κοινά δεν είναι εργασία, είναι μεράκι αλλά και αγάπη, δεν επιθυμώ να πάρω καμία χρηματική αποζημίωση για κάτι που κάνω επειδή το θέλω κι όχι ως εργασία επ’ αμοιβή.
    Παρακαλώ πολύ να προβείτε στα δέοντα ώστε τα χρήματα που θα έπαιρνα να δοθούν στα σχολεία μας. Άλλωστε αυτά τα χρήματα ανήκουν στα παιδιά μας, για αυτά όλα τα μέλη της Επιτροπής αφιερώνουμε το χρόνο μας συνεδριάζοντας, για αυτά δίνουμε τη μάχη είτε εντός, είτε εκτός της αίθουσας.
    Η όποια χρηματική αποζημίωση προβλέπεται από το νόμο δε θα με κάνει πλούσιο, ούτε , βέβαια, θα λύσει και το οικονομικό πρόβλημα των σχολείων.
    Είναι ζήτημα αρχής για εμένα να μη δεχτώ ούτε ευρώ για να κάνω αυτό που επιτάσσει η λογική, η συνείδησή μου αλλά και το κοινωνικό συμφέρον.
    Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλή δύναμη.

Με τιμή
Μπλέτσας Κ. Χρήστος