Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

«Financial Fair... καίει» για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό


Στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για θέματα που αφορούν στη μη τήρηση του «financial fair play» θα κληθούν να απολογηθούν ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στα.....
γραφεία της ΕΠΟ. Η UEFA είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και παρακολουθεί στενά την πορεία των οικονομικών των ομάδων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Sportday» πριν από λίγες ημέρες έφτασε στην Ελληνική Ομοσπονδία έγγραφο το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε, ενημερώθηκαν όμως οι τρεις ελληνικές ομάδες που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για θέματα που αφορούν στα οικονομικά τους.

Δηλαδή, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κληθούν να αποδείξουν ότι κάνουν βήματα προς τα εμπρός σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά τους και όχι το αντίθετο. Στο έγγραφο δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένη ημερομηνία που θα παραστούν οι ομάδες στην Πειθαρχική Επιτροπή, κάτι για το οποίο προφανώς θα υπάρξει σε νεότερη ενημέρωση.

Αρα, λοιπόν, οι κινήσεις που κάνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να «ελαφρύνουν» το μπάτζετ τους, μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού οι διοικήσεις τους κινούνται αυστηρά στα πλαίσια της πολύ σφιχτής οικονομικής πολιτικής που οφείλουν να εφαρμόσουν. Κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση κάνει και ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν μετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ η περίπτωσή του είναι και λίγο πιο μπερδεμένη, αναφορικά με το πολυμετοχικό σύστημα και το ενδεχόμενο πώλησης.