Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ


Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ιβκοβιτς και Κουρτινάιτις που... έβγαλαν τους αντιπάλους τοποθέτησαν τις δύο ελληνικές ομάδες στον Γ' και Α' όμιλο αντίστοιχα, κόντρα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αντιπάλους.

Αναλυτικά ο Ολυμπιακός
θα...
αντιμετωπίσει τις: Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάγκρεμπ και ο Παναθηναϊκός τις: Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Ομάδα προκριματικών.

Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί 25-28 Σεπτεμβρίου. Η κανονική περίοδος αρχίζει στις 11 Οκτωβρίου.


Οι τέσσερις όμιλοι της Α' φάσης της διοργάνωσης:


Α' όμιλος:
Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Ομάδα προκριματικών.

Β' όμιλος:
Μακάμπι, Σιένα, Αλμπα, Μάλαγα, Πρόκομ, Σαλόν Σαονέ.

Γ' όμιλος:
Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάγκρεμπ Τσεντεβίτα.

Δ' όμιλος:
Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάμπεργκ, Μπεσίκτας.

*
Τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης: Ούνιξ Καζάν–Ουλμ, Καντού–Λουκόιλ, Λε Μαν–Ντόνετσκ, Νίμπουργκ–Οστάνδη.

*
Πριν από την κλήρωση οι αδελφοί Αγγελόπουλοι παρέλαβαν το βραβείο τους (καλύτερων παραγόντων της χρονιάς) από τον πρόεδρο της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, όπως και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για αυτό του καλύτερου προπονητή της διοργάνωσης για τη σεζόν 2011-12.

Το σύστημα

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα αποτελείται από τέσσερα γκρουπ έξι ομάδων, με την πρόκριση στους «16» να εξασφαλίζουν οι πρώτες τέσσερις.
Για πρώτη φορά φέτος στο Τop 16 οι όμιλοι θα είναι μόνο δύο, με οκτώ ομάδες. Επίσης για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει διαδικασία κλήρωσης για τη φάση των «16», καθώς θα είναι προκαθορισμένο σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν οι ομάδες, με βάση την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο.

Τα προκριματικά


Oι τέσσερις νικητές θα περάσουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο και ακολούθως οι δύο νικητές των δύο ζευγαριών θα προκριθούν στον τελικό, από τον οποίο θα προκύψει η 24η και τελευταία ομάδα της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.