Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ


Μία από τις κορυφαίες νίκες-ανατροπές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέτυχε το βράδυ της Τρίτης η Άρσεναλ η οποία επικράτησε 7-5 της Ρέντινγκ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 στο 37’ για να φτάσουν σε μία μεγαλειώδη πρόκριση στους 16 του Λιγκ Καπ, μέσω της παράτασης στο «Μαντέσκι».

Μόλις στο 12’ ο Ρόμπερτς άνοιξε το σκορ, με το αυτογκόλ του Κοσιελνί στο 19’ έγινε το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Λέιτζεργουντ έγραψε το 3-0 στο πιο εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο των Λονδρέζων. Ο Χουντ στο 37’ έκανε το 4-0 δείχνοντας να «καθαρίζει» το ....

παιχνίδι, αλλά... τίποτα δεν είχε τελειώσει!

Ο Γουόλκοτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μείωσε σε 4-1, ο Ζιρού στο 64’ έκανε το 4-2 και οι Κοσιελνί στο 89’ και Γουόλκοτ στο 95’ ισοφάρισαν σε 4-4 για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Σαμάκ στο 103’ έκανε το 5-4 για τους «κανονιέρηδες» με τον Πογκρέμπνιακ να ισοφαρίζει σε 5-5. Ο Γουόλκοτ όμως, στο 121’ έκανε χατ-τρικ και ο Σαμάκ έγραψε το... επικό 7-5 στο 123' σε ένα απίστευτο ματς σε εξέλιξη και με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League να φτάνει από την κόλαση στον παράδεισο.


Από εκεί και πέρα, η Μπράντφορντ έκανε την έκπληξη και επικρατώντας 4-2 της Γουίγκαν στη διαδικασία των πέναλτι, πήρε την πρόκριση. Μεγάλη εμφάνιση έκανε η Λιντς η οποία διέλυσε 3-0 τη Σαουθάμπτον και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Τόνγκε στο 34’ άνοιξε το σκορ για τα «παγώνια» με τον Ντιούφ στο 87’ να «καθαρίζει» το παιχνίδι και να κάνει το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Μπέκιο με πέναλτι στο 93’.


Με δύσκολο τρόπο προκρίθηκε η Άστον Βίλα της Σουίντον επικρατώντας 3-2. Ο Μπεντέκε στο 30’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τον
Μετάβαση στη λίστα ιστολογίων σας Αγκμπονλαχόρ να κάνει το 2-0 λίγο αργότερα (39’). Στην επανάληψη με δύο γρήγορα τέρματα του Σόρεϊ (79’, 81’) οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για να έρθει ο Μπεντέκε στο 90’ να δώσει τη νίκη στους «χωριάτες» με 3-2.

Έκπληξη και από τη Μίντλεσμπρο η οποία πέρασε νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Σάντερλαντ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 39’ από τον ΜακΝτόναλντ.