Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

ΚΥΜΗ 29/12/2012
 Σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία το τμήμα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου στο Γηροκομείο Κύμης προκειμένου να επισκευθεί τους ......
ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Η πρωτοβουλία αυτή προτάθηκε από τη Διοίκηση της ομάδας και είχε την καθολική αποδοχή των αθλητών και προπονητών, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν στην Κύμη, «κλέβοντας» λίγο χρόνο απο τις οικογένειές τους προκειμένου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Εκτός από την προσφορά συμβολικών δώρων, γλυκών και τροφίμων, οι νέοι αθλητές πέρασαν αρκετό χρόνο με τους ηλικιωμένους συζητώντας για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το μπάσκετ. Μάλιστα δέχθηκαν με χαρά και τις συμβουλές των μεγαλυτέρων τους για τη ζωή και τον αθλητισμό, ενώ ο προπονητής Βασίλης Μπρατσιάκος αποκάλυψε ότι με τη σειρά του δέχθηκε κάποιες συμβουλές.
Η αποστολή της ομάδας αποχώρησε, παίρνοντας μαζί τις ευχές των ηλικιωμένων συμπολιτών μας για προσωπικές και αθλητικές επιτυχίες και με τη σειρά τους οι αθλητές υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να φέρουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες στην Κύμη. Οι οικοδεσπότες της ημέρας φάνηκαν συγκινημένοι απο την επίσκεψη των νέων, και δεν παρέλειψαν να τους προσκαλέσουν ξανά.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Κύμης, ώστε να προσφέρουν δώρα και να ευχηθούν ταχεία ανάρρωση στους νοσηλευόμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι τους. Τα μέλη της ομάδας έδωσαν κουράγιο στους αρρώστους και τις οικογένειές τους και τους προσκάλεσαν στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης απέδειξε οτι αθλητισμός δε σημαίνει μόνο επιτυχίες στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και επίδειξη κοινωνικής συνείδησης.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης που περνάμε, βοηθούν στην σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών και δίνουν χαρά και παρηγοριά στους συνανθρώπους μας. Είναι υποχρέωση όλων μας , όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών, να αναλαμβάνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε σαν τοπική κοινωνία να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο στις δυσκολίες.