Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η απάντηση στο δελτίο τύπου του Δημάρχου κ. Θωμά δεν άργησε

ΛΑΜΙΑ 24/05/2013
Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο ,όσον αφορά την επίσκεψη του επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Στουπή στο συγκρότημα του Βιολογικού Καθαρισμού Αλιβερίου – τόπου καταγωγής του - το Γραφείο Τύπου της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας θα ήθελε να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
1. Κατόπιν αιτήματός του , αφού....
έγινε δέκτης καταγγελιών από πολίτες της Περιοχής για «κακή λειτουργία του Βιολογικού», προγραμματίστηκε σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Κύμης –Αλιβερίου και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – αυτοψία του κ. Στουπή, με αντιπροσωπεία της παράταξης του στο χώρο του Βιολογικού. Είναι σαφές πως η πρωτοβουλία αφορούσε την ιδιότητα του κ. Στουπή ως Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και ουδεμία σχέση είχε με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων.
2. Την παρουσίαση των εκτελούμενων έργων και τις απαντήσεις σε σοβαρά θέματα που ετέθησαν έδωσαν αρμόδιοι προς τούτο δημοτικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα ο Μηχανολόγος Μηχανικός που επιβλέπει τις εκτελούμενες εργασίες και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Βιολογικού. Στην διάρκεια της «επίσκεψης - αυτοψίας» παρευρίσκοντο ο αντιδήμαρχος κ. Κιούσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ντόβολης.
3. Είναι αυτονόητο, πως λόγοι ουσίας επιβάλλουν, όταν σε παρόμοιες θεσμικές συναντήσεις προκύπτει η ανάγκη από την μια πλευρά έκδοσης Δελτίου Τύπου που αναφέρεται και εμπλέκει μάλιστα την άλλη πλευρά , αυτό προϋποθέτει την ενημέρωση και συμφωνία της άλλης πλευράς. Κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε.
4. Προφανώς και ο κ. Στουπής – όπως πολύ καλά θα κατάλαβαν και οι συμμετέχοντες στην συνάντηση – είχε και έχει τεκμηριωμένη άποψη και γνώμη για όλα όσα έχουν προηγηθεί αλλά και για αυτά που εξελίσσονται στην λειτουργία του Βιολογικού Αλιβερίου. Μάλιστα έχει και συγκεκριμένες προτάσεις που τις διατύπωσε στους αρμόδιους υπαλλήλους. Μόνο που για αυτές διατηρεί αναφαίρετο το ατομικό του δικαίωμα να τις παρουσιάζει ο ίδιος - για να μην παρερμηνεύονται – όταν και στο χώρο που αυτός αποφασίσει. Με γνώμονα όχι τον εντυπωσιασμό αλλά την ουσία που είναι η διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ