Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Βελτιωτικές ασφαλτικές παρεμβάσεις
στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χαλκιδέων

Υπογράφηκε, την Πέμπτη, 23 Μαΐου, από τον Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας (Β. & Β. Αλεξάνδρου ΟΕ), Βασ. Ν. Αλεξάνδρου, η σύμβαση για το έργο δημοτικής οδοποιίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται ...
στα 800.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Χρηματοδοτείται δε, από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων. Ενώ, η κατασκευή του έχει τυπικό χρονικό ορίζοντα 400 ημερών, υπολογίζεται όμως ότι θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός 4μήνου.

Το έργο αφορά:
- στην ασφαλτόστρωση οδών που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης και βρίσκονται στο αρχικό στάδιο διάνοιξης (αφού έχει διασφαλιστεί ικανό πλάτος κατά το σχέδιο πόλης, προηγηθούν υψομετρικοί έλεγχοι σε σχέση με τις εγκεκριμένες μηκοτομές και χωματουργικές εργασίες, όπου απαιτείται ενώ θα ακολουθήσει τοποθέτηση κρασπέδων) καθώς και
- στην ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα σε μια σειρά από άλλες οδούς (αφού πρώτα φρεζαριστεί το πάχος του παλαιού ασφαλτικού τάπητα)
του οδικού δικτύου του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον άξονα Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης (οδός Γ. Παπανδρέου), με ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα σε εκτεταμένα τμήματά του. Ώστε άμεσα, να ακολουθήσουν τα κατάλληλα μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας (διπλή διαγράμμιση, σήμανση κ.α.), για τα οποία, ο Δήμαρχος έχει δεσμευθεί στους κατοίκους των περιοχών που ο –αυξημένης επικινδυνότητας για τους χρήστες του- οδικός άξονας εξυπηρετεί.