Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 Γιατί εδώ κι ένα μήνα δεν επισκέφθηκαν το έργο για να έχουμε και ανακοινώσεις;;;;
 Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Δήμου, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Αγανάκτηση και ανησυχία για την καθυστέρηση του έργου στον παραλιακό δρόμο του Στομίου. Μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατάνα
Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

 Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της δημοτικής αρχής και του επιβλέποντος εκ μέρους της Περιφέρειας κ. Πολίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.
            Μετά από πολλές πιέσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση από το σημείο αυτό, η Περιφέρεια, συνέταξε τη .....
μελέτη, ενέκρινε τη δαπάνη, δημοπράτησε το έργο και εγκατέστησε τον εργολάβο, με χρόνο παράδοσης του έργου τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος ο εργολάβος, σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.
Κατά το διάστημα αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2012, ο δρόμος παραμένει κλειστός, διότι, με εισαγγελική παραγγελία έχει απαγορευτεί η διέλευση, λόγω  επικινδυνότητας των εργασιών. Αυτό δυσχεραίνει έως και αποκλείει την προσέγγιση των παραλιακών οικισμών της Κύμης, αλλά και την πρόσβαση στη νήσο Σκύρο. Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται μέσω Οξυλίθου ή Κονιστρών, από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους κυρίως για μεγάλα οχήματα, αλλά και με πρόσθετο κόστος και χρόνο μετακίνησης όλων των οχημάτων. Παράλληλα, η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ούτως ή άλλως πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην κατασκευή του έργου, δημοτική αρχή, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πλέον έντονα, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο καθυστερεί και ο δρόμος φαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστός και το καλοκαίρι και άγνωστο πόσο ακόμη!
Για τον λόγο αυτό, στη συγκέντρωση αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, των επαγγελματιών, των κατοίκων, αλλά και της επιβλέπουσας αρχής της Περιφέρειας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ. με στόχο τη στενή παρακολούθηση των εργασιών και τη συνεχή εξάσκηση πίεσης προς τον εργολάβο για την επιτάχυνση αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τον ανάδοχο του έργου, τονίζοντας ότι αν οι εργασίες δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του έργου στο Στόμιο Με γοργούς ρυθμούς προχώρησαν οι εργασίες μετά τις πιέσεις Δήμου, φορέων και κατοίκων
Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στην Πλατάνα, με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον παραλιακό δρόμο Στομίου Οξυλίθου – Πλατάνας Κύμης, διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος των εργασιών.
Όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δευτέρα (25/3), στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, οι αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα Βασίλης Παππάς και Τάσος Βλάχος, ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Λολακάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και δημότες.
Με δεδομένη τη χρηματοδότηση του έργου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η κατασκευή του, με εξίσου γοργούς ρυθμούς, με στόχο να καλυφθεί η μεγάλη καθυστέρηση και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.#
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Τ. Βλάχος έθεσε το θέμα του χερσαίου δρόμου Κονιστρών – Κύμης, μέσω του οποίου παρεκτρέπεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, επισημαίνοντας την επικινδυνότητά του, ιδιαιτέρως σε δυο σημεία, και ζητώντας την άμεση βελτίωση του οδοστρώματος στα σημεία αυτά.
Για άλλη μια φορά, οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του έργου και επεσήμαναν τη ζημία που υφίστανται από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο αυτό.
Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών τόνισαν ότι συνεχίζουν να επαγρυπνούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Ορίστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα 11/3 στην Πλατάνα, για την επανεκτίμηση της κατάστασης.

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς το έργο στο Στόμιο
Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Στην καθιερωμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στην Πλατάνα, με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον παραλιακό δρόμο Στομίου Οξυλίθου – Πλατάνας Κύμης, διαπιστώθηκε και πάλι σημαντική πρόοδος των εργασιών.Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, οι αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα και Βασίλης Παππάς, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και δημότες.
 Ο Εργολάβος κατέθεσε τον 1ο λογαριασμό και, με δεδομένη την άμεση χρηματοδότηση, η εκτέλεση του έργου προβλέπεται να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Παρά τις θετικές εξελίξεις η δημοτική αρχή όσο και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών τόνισαν ότι συνεχίζουν να επαγρυπνούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών σε εβδομαδιαία βάση.
Ορίστηκε νέα συνάντηση την  Τρίτη 19/3 στην Πλατάνα, για την επανεκτίμηση της κατάστασης.


Νέα συνάντηση για το δρόμο του Στομίου, θετικές οι εξελίξεις
Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

 Εχθές 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα νέα συνάντηση, με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον παραλιακό δρόμο Στομίου Οξυλίθου – Πλατάνας Κύμης.  Η συνάντηση ήταν η τέταρτη κατά σειρά  για το θέμα αυτό, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, οι αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα και Βασίλης Παππάς, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και δημότες. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε και πάλι η ταχεία εξέλιξη του έργου εκ μέρους της εργολήπτριας εταιρείας, η οποία σε διάστημα ενός μηνός έχει καλύψει το 70% του συνολικού έργου. Ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Πλατάνα, για την επανεκτίμηση της κατάστασης.


Στόμιο: Συγκρατημένη ικανοποίηση για την εξέλιξη του έργου
Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες 16 Απριλίου   στην Πλατάνα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, μεταξύ των κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του εκπρόσωπου της Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας κ. Λολακά Τάσου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου. Η εξέλιξη του έργου, κατά γενική ομολογία, είναι ικανοποιητική και όπως αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ.Λολακάς, με τους ρυθμούς αυτούς το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού.
Όσοι παρευρέθηκαν εξέφρασαν συγκρατημένα την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα, αλλά και την επαγρύπνηση για την μετέπειτα εξέλιξή του έργου. Με την ευκαιρία της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από το Δήμαρχο και για το έργο που υλοποιείται στον παραλιακό δρόμο της Πλατάνας  με πόρους του Δήμου καθώς και ενημέρωση από τον κ. Λολακά για την επικείμενη δημοπράτηση της οριστικής μελέτης προστασίας αυτού του δρόμου αυτού.