Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Π.Α.Μ.Ε

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν την πλειοψηφία
στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων σε Ναυτιλία - Τουρισμό
Στα χνάρια της προηγούμενης ΣΣΕ με τη Διεθνή Ναυτική Ένωση, και πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής που έβαλε η ΓΣΕΕ στην άθλια Εθνική ΓΣΣΕ, η πλειοψηφία του ΠΑΣΕΝΤ προχώρησε εχθές στην υπογραφή 3ετούς ΣΣΕ με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αρνούμενη την πρόταση της ΔΑΣ Ναυτιλιακών (ΠΑΜΕ) να καλέσει Γενική Συνέλευση του κλάδου για να πάρει εξουσιοδότηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς!!!
Η νέα Σύμβαση προβλέπει μειώσεις μισθών στα πρώτα 6 κλιμάκια 120-140 ευρώ, διαχωρίζοντας....
σε παλιούς και νέους τους εργαζόμενους. Παγώνουν τις 3ετίες, κόβουν 4 επιδόματα (ισολογισμού, κομπιούτερ για λογιστές και βοηθούς λογιστές 10%, διαχείρισης 8%, στο μισό το εκτός έδρας από 100% στο 50%) και υπογράφουν ρήτρα ότι το επίδομα γάμου θα παύσει να καταβάλλεται σε περίπτωση που καταργηθεί από την Εθνική ΓΣΣΕ ή με νόμο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλόπουλου. Απαίτησαν να γίνει άμεσα γενική συνέλευση του κλάδου που θα αποφασίσει για το θέμα των ΣΣΕ, αλλά και την οργάνωση της πάλης στον κλάδο που τον κατακλύζει η απλήρωτη εργασία, οι ατομικές ΣΣΕ, τα ν/σ που συνεχώς φέρνει η κυβέρνηση για να τσακίσει τα συγκροτημένα εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της στεριάς και της θάλασσας. Πρόταση που οι δυνάμεις της ΑΠ και της ΠΑΣΚΕ απέρριψαν.
Επιπλέον με τη νέα ΣΣΕ συμφωνείται η ίδρυση νέου κοινού ιδιωτικού Ταμείου Ασφάλισης! Είναι επικίνδυνοι, επιζήμιοι για τα δικαιώματά μας. Εξουσιοδοτούν τους εαυτούς τους για να υπογράφουν την καταδίκη μας. Είναι δυνάμεις που δεν θέλουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, με τους εφοπλιστές, στη γραμμή που μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Εδώ και τώρα υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.
Συνάδελφοι, μην υποκύπτετε σε Ατομικές Συμβάσεις. Μαζί να ανατρέψουμε τα τσεκουρωμένα δικαιώματα που μας επιβάλλουν κυβέρνηση, εργοδότες και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΠΑΣΕΝΤ. Είναι υποκριτική η στάση των δυνάμεων της ΑΠ που δήθεν καταγγέλλουν τη ΓΣΕΕ, αλλά στην πράξη υπογράφουν πρόθυμα ΣΣΕ κάτω από τους ίδιους αντεργατικούς όρους, βάζουν πλάτη στη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Συσπειρωνόμαστε όλοι με το ΠΑΜΕ, σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και την ΕΕ.