Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, λέει ο Αντώνης Σαμαράς


Κλείνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι προχωρά με ορίζοντα τετρατίας. «Κανείς δεν θέλει εκλογές. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» είπε ο πρωθυπουργός και στράφηκε κατά του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι πρότασή τους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ, ενώ αντίθετα ο Ευ.Βενιζέλος «θαρραλέα» αποδέχτηκε τη λύση που....
προτάθηκε από την κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση μετά το «θρίλερ» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που οδηγεί την ΔΗΜΑΡ στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.

«Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε, αλλά θα προχωρήσουμε όπως και να' εχει» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για καλύτερο συντονισμό και επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα τετρατίας και στόχευση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Ελπίζουμε στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, αλλά έχει δίκιο ο Βενιζέλος κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εξασφαλίζουν κατά περίπτωση. Κανείς δεν θέλει εκλογές, κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα τη στιγμή που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες» τόνισε.

«Κλείνουμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση, μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού» τόνισε.