Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τσάνας: «Η Εθνική είναι μια μεγάλη οικογένεια»


 
Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA παραχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής κάτω των 20, Κώστας Τσάνας. Ο κ. Τσάνας μίλησε για τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, για την περυσινή επιτυχία της Εθνικής Νέων στην Εσθονία, για τους στόχους και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, για τους αντιπάλους και τα φαβορί της διοργάνωσης.
Για τη σημασία της πρώτης συμμετοχής της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων
«Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων ήταν αυτό....
που έλειπε από τη χώρα μας. Τώρα, πλέον, όλες οι μικρές Εθνικές ομάδες έχουν συμμετοχές σε όλες τις τελικές φάσεις διοργανώσεων FIFA και UEFA. Αυτές οι επιτυχίες, σε συνδυασμό με το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων που εκπονήθηκε από τον κ. Σάντος και εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο από την Ομοσπονδία, μας κάνουν να αισθανόμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ομοσπονδία έχει δώσει όλη της την προσοχή στις υποδομές, γιατί από αυτές τροφοδοτούνται οι Εθνικές Ομάδες. Τέλος, αυτή η συμμετοχή θα δώσει επιπλέον κίνητρο για περισσότερη δουλειά από πλευράς των νέων παικτών και θα αποτελεί την πυξίδα για νέες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τη συμμετοχή της Εθνικής Νέων στον τελικό του EURO 2012
«Αν μείνουμε μόνο στη συμμετοχή μας στον τελικό του EURO U-19 θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θα μας βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα αν συνδυάσουμε τα συναισθήματά μας από το EURO U-19 με τους στόχους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζουμε, όμως, καλά ότι όλοι θα μας αντιμετωπίσουν ως δευτεραθλητές Ευρώπης και αυτό θα δυσκολέψει το έργο μας».
Για τους στόχους της Ελλάδας στη διοργάνωση
«Δεν μπορώ από τώρα να προβλέψω τι μπορεί να πετύχει η Ελλάδα στο τουρνουά. Μπορώ, όμως, να πω ότι στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση από έναν δύσκολο όμιλο, όπως είναι ο δικός μας, τότε θα έχουμε πετύχει έναν σημαντικό στόχο. Θέλουμε, επίσης, να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο και το σημαντικότερο, να δώσουμε χαρά στους Έλληνες».
Για τα χαρακτηριστικά της Εθνικής
«Η ελληνική ομάδα διαθέτει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Έχουμε μια καλή γενιά ποδοσφαιριστών με κύριο χαρακτηριστικό την ομοιογένεια. Οι παίκτες παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια!».
Για τους αντιπάλους της Ελλάδας και τα φαβορί του τουρνουά
«Η καθεμιά ομάδα του ομίλου μας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τη δικής της φιλοσοφία, το δικό της στιλ ποδοσφαίρου. Όπως είναι φυσικό, η απουσία της Αργεντινής και της Βραζιλίας από το τουρνουά αυξάνει τις ομάδες που πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν την 1η θέση. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη η κατάκτηση της κορυφής από οποιαδήποτε ομάδα».