Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-Δ.Δ. ΦΥΛΛΩΝ

Συμβασιοποιήθηκε το έργο
αντιολισθητικής επίστρωσης
τριών επικλινών οδών στα Φύλλα

Υπογράφηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Πίγγος ΑΤΕΕ), Βασίλη Πίγγο, η σύμβαση για το έργο ασφαλτοστρώσεων τσιμεντοστρωμένων επικλινών δημοτικών οδών Φύλλων.
Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ολισθηρότητας και –ουσιαστικά- προσπελασιμότητας τριών ιδιαίτερα επικλινών δρόμων μέσα ....
στον οικισμό των Φύλλων, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών αλλά και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Αποτελούσε δε χρόνιο αίτημα των κατοίκων.
Η επίστρωση των συγκεκριμένων δρόμων (σύμφωνα με τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου), θα γίνει με αντιολισθητικό ραβδωτό δάπεδο. Παράλληλα δε, στους δρόμους αυτούς θα κατασκευαστεί και αποχετευτικό ομβρίων υδάτων που θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 133.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με τη μέση έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 34,31%.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Χαλκιδέων, από ίδιους πόρους.
Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.


ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι στα Φύλλα, επίσης έχει ήδη
- έχει ολοκληρωθεί πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εντός του οικισμού αλλά και στους δρόμους που τον συνδέουν με τα γύρω δημοτικά διαμερίσματα
- έχει αποπερατωθεί η αποκατάσταση της γέφυρας του Κακορέματος (στον δρόμο προς τον Αη Γιώργη ΑΡΜΑ) που είχε καταστραφεί στις πλημμύρες του 2009.

Ενώ πρόκειται να γίνουν
1. Παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα στην πλατεία του Κοινοτικού Καταστήματος (Μουρτίκα)
Η δράση, προϋπολογισμού 131.462 ευρώ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με χρηματοδότηση κατά 95%.. Το έργο βρίσκεται προς τελική έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος. Στην πλατεία, εμβαδού 858,54 τ.μ., θα γίνουν α) επιστρώσεις με ψυχρά υλικά β) θα ενισχυθεί η υφιστάμενη φύτευση με δένδρα κατάλληλα για το κλίμα της περιοχής, θάμνους, ανθόφυτα και χλοοτάπητα και θα εγκατασταθεί αρδευτικό σύστημα γ) θα προστεθούν στοιχεία νερού και δ) θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες του υπάρχοντος φωτισμού από νέους, τεχνολογίας led.
2. Έργα αγροτικής οδοποιίας
Η δράση, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, έχει ενταχθεί (από κοινού με το Αφράτι) στο πρόγραμμα Leader, με χρηματοδότηση κατά 100%. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Προβλέπεται η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δύο υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, συνολικού μήκους 2 χλμ..

Πρόκειται για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας και ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή στα Φύλλα.
Και τέτοιο πλέγμα παρεμβάσεων σχεδιάζεται και υλοποιείται στο σύνολο των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στην περιφέρεια του Δήμου Χαλκιδέων.