Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
 

Η πραξικοπηματική εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 4:30 η ώρα τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου 2013, έχει άρωμα ολοκληρωτισμού και προφανώς παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και εκτροπής του πολιτεύματος. Η δικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να φλερτάρει με τον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή, και να βάλει κατά του κόσμου της εργασίας, συλλαμβάνοντας εργαζόμενους, που υπερασπίζονται το....
αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
 Πέντε μήνες μετά το μαύρο που έπεσε στις οθόνες μας, τρεισήμισι χρόνια από τότε που έπεσε το μαύρο στις ζωές μας, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, δίνοντας διαπιστευτήρια πυγμής στην Τρόικα, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη χώρα μας, για να ολοκληρώσει την επίθεση ενάντια στον ελληνικό λαό.
Καταγγέλλουμε την εισβολή των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στο κτίριο της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής δημοσιογραφικής φωνής, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, το αντιδημοκρατικό παραλήρημα της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, την ελεύθερη πρόσβαση στο Αρχείο της ΕΡΤ, την επιστροφή στην ομαλότητα.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει! Η Δημοκρατία θα νικήσει!
 

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ