Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στο top 16 με ΟΑΚΑ

Αρχίζουν οι μεγάλες «μάχες»

Πρεμιέρα την Πέμπτη στο top 16 με ΟΑΚΑ
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν από την έδρα τους αυτή την εβδομάδα τη μάχη στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης, πρώτος και αήττητος του 3ου ομίλου στην κανονική περίοδο, Ολυμπιακός, υποδέχεται την Παρασκευή (3/1, 21:30) την πρώτη του 1ου ομίλου Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, στην ...πρώτη επιστροφή του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και νυν της τουρκικής ομάδας, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σε επίσημη αγωνιστική υποχρέωση στην Αθήνα.

Ο 4ος του 4ου ομίλου στην κανονική περίοδο, Παναθηναϊκός, φιλοξενεί τη 2η του 2ου ομίλου Αρμάνι Μιλάνο, στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (2/1, 21:30).

Μέσα σε διάστημα περίπου 10 ημερών, πάντως, η ψυχολογία στο ερυθρόλευκο και στο πράσινο «στρατόπεδο» είναι αντίθετη! Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες, επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό Κυπέλλου και επί του ΠΑΟΚ στην Α1, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να συνέρχεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας μία δεύτερη από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα για το ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία μπορεί να του στερήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν από την αρχή της σεζόν, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από απουσίες.

Αναλυτικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Έισι Λο απέναντι στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Ο Πέτγουεϊ δεν είχε αγωνιστεί στη Δράμα και δεν προπονήθηκε ούτε χθες λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Ο Εϊσι Λο ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και πλέον είναι υψηλές οι πιθανότητες να εγκαταλειφθεί η συντηρητική αγωγή και να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η ευχάριστη είδηση ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανούλης

. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που του στέρησε τη συμμετοχή απέναντι στον ΚΑΟΔ και χθες έβγαλε όλο το ομαδικό πρόγραμμα στο ΣΕΦ. Ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» περιμένει με... άγριες διαθέσεις την επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ, που αναμένεται να είναι κατάμεστο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη σημασία μιας νίκης στην πρεμιέρα του "Top 16" επί μίας ομάδας εκ των φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. Αντίθετα, θερμή υποδοχή επιφυλάσσουν οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά στο Λιθουανό φόργουορντ Λίνας Κλέιζα, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009-10.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι «πράσινοι», πίστη στις δυνατότητές τους, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου τους στο ΟΑΚΑ θα τα δώσουν όλα τη δεύτερη ημέρα του 2014, για ξεκίνημα με το... δεξί απέναντι στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι και οικοδέσποινα του φάιναλ φορ. Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, είναι πως χθες είδε και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να συμμετέχει στο ομαδικό πρόγραμμα. Ο Κροάτης προετοιμάζεται πλέον σε φουλ ρυθμούς για τον αγώνα της Πέμπτης. Ο «Άρτζι» θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, κάτι που συμβαίνει μετά από αρκετό καιρό.

Έναν ισπανικό (Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα) και έναν ρωσικό «εμφύλιο» (Λοκομοτίβ Κουμπαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας) περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της φάσης των «16», ενώ αμφίρροπη αναμένεται και η μάχη ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Αναντολού Εφές, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία της δεύτερης.

Σε 14 αγωνιστικές, δηλαδή στις 11 Απριλίου, θα γίνουν γνωστές οι οκτώ ομάδες (τέσσερις από κάθε όμιλο) που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ (15-25 Απριλίου), με τον πρώτο και το δεύτερο από κάθε όμιλο να έχει το πλεονέκτημα έδρας ("best of 5"), όταν θα κριθούν στις 3 νίκες οι κάτοχοι των τεσσάρων «εισιτηρίων» για το Μιλάνο (16-18 Μαϊου).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

1η Αγωνιστική (2-3/1/2014)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου

Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:30

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου

Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ρεάλ Μαδρίτης

Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου

Λοκομοτίβ Κούμπαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου