Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
 

Η φτώχεια και η σπατάλη τροφίμων είναι δυο τεράστια προβλήματα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο., Οι δείκτες φτώχειας στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν ραγδαία με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης και την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας με την Ελλάδα να παρουσιάζει από το 2011 το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας και το λιγότερο αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας στην ΕΕ-15. Ταυτόχρονα 4 στους 10
Έλληνες περίπου πετάνε φαγητό ενώ 3 στους 10 έχουν διαθέσιμο εισόδημα ....

κάτω από τα  όρια της φτώχειας.
Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας γύρω από το ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων αλλά και της φτώχειας, αποτελούν κομβικά σημεία για την αλλαγή προτύπου και στάσης ζωής, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ διοργανώνουν ΑΠΟ 19/2 επταήμερο συγκέντρωσης τροφίμων στο  Εργατικό Κέντρο Ευβοίας (Φριζή 10) καθημερινά 9- 17:00μμ..
Στόχος της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή των Χαλκιδέων πολιτών στη συγκέντρωση τροφίμων και κατόπιν η διανομή αυτού μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίου σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα τρόφιμα που είναι άμεσης ανάγκης είναι λάδι, μακαρόνια, ντοματοπελτές ντομάτα κονκασε, ρύζι , αλεύρι, αλάτι, μπαχαρικά, φακές, όσπρια, γάλα και ζάχαρη.
Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν βασικά θέματα διαβίωσης, σε αυτό το κάλεσμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Τηλ. Επικοινωνίας: 2221081522 Παροχή Συσσιτίων
 2221061202 Κοινωνικό Παντοπωλείο