Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Μπρος στην αναβλητικότητα των κρατικών υπόχρεων, η Σχολική Επιτροπή του Δήμου πλήρωσε τις καθαρίστριες
Επίσκεψη στην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Αϊδίνη πραγματοποίησε (την Τρίτη, 18 Μαρτίου) αντιπροσωπεία του δ.σ του Συλλόγου Ευρεπιστριών, ευχαριστώντας για την έμπρακτη στήριξή της στο έργο τους.
Σημειώνεται ότι παρά την έως στιγμής αναβλητικότητα των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών και του τελικού συμβαλλόμενου Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας να.....

συνυπογράψουν με τον Δήμο Χαλκιδέων τη σύμβαση για το έργο καθαρισμού των Σχολείων της περιοχής μας, ο Δήμος από πλευράς του τιμά την υπογραφή του στις ανανεώσεις των συμβάσεων μίσθωσης έργου (από 1η Σεπτεμβρίου έως και 30η Ιουνίου κάθε σχολικού έτους) των σχολικών καθαριστριών.
Συγκεκριμένα, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν έχει πράξει, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων καταβάλλει τις πληρωμές των καθαριστριών από δικά της χρήματα, αναμένοντας με καθυστέρηση την έλευση της αντίστοιχης πίστωσης (από την έναρξη του σχολικού έτους) από το έχον την υποχρέωση Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων αναγνωρίζοντας ότι η υγιεινή και η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και όλης της κοινωνίας και κατανοώντας τις σκληρές ανάγκες επιβίωσης των καθαριστριών και των οικογενειών τους, δεν μπορούσε παρά να παρακάμψει την αναβλητικότητα και τη λογιστική διαχείριση των Κρατικών φορέων. Και ως αυτοδιοικητικός θεσμός, δηλ. ο εγγύτερα όλων στην κοινωνία, που ζει από κοντά και καθημερινά την κατάσταση και νιώθει την αγωνία των καθαριστριών, έδωσε τη λύση.