Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η UEFA κάτι ξέρει....

Η Ελλάδα διοργανώτρια σεμιναρίων διαιτησίας UEFA

Την Αθήνα επέλεξε η UEFA ως την πόλη που θα φιλοξενήσει τα τρία σημαντικότερα χειμερινά σεμινάρια διαιτησίας, που θα διοργανωθούν από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία το 2015.
Η οριστική απόφαση της UEFA, η οποία γνωστοποιήθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο του Διευθυντή Διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζο Μαρκέτι, ελήφθη μετά και τη σχετική εισήγηση που έκανε η Λουτσία Πορέ, Referee Coordination Manager της UEFA, η οποία στις 20-21/11/2013 είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και....
είχε επιθεωρήσει τους προτεινόμενους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν.
Όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του ο κ. Μαρκέτι η UEFA θα διοργανώσει τα σεμινάρια αυτά σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα 1-5 Φεβρουαρίου 2015 θα διεξαχθούν σεμινάριο που θα αφορά τους κορυφαίους διεθνείς διαιτητές και εισαγωγικό σεμινάριο για τους νέους διεθνείς διαιτητές. Το τρίτο σεμινάριο, με τη συμμετοχή των κορυφαίων διεθνών βοηθών διαιτητών θα πραγματοποιηθεί περίπου ένα μήνα αργότερα, 2-11 Μαρτίου 2015.
Η ανάθεση αυτή στην ΕΠΟ εκ μέρους της UEFA έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης πιστοποίησης που έλαβε η Ομοσπονδία για την πιστή εφαρμογή της Σύμβασης Διαιτησίας που έχει υπογράψει με την UEFA και για την οποία με έγγραφό του ο κ. Μαρκέτι είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη δουλειά που κάνει η ΕΠΟ σε ότι αφορά την οργάνωση και την εκπαίδευση στο κομμάτι της διαιτησίας.