Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Κυριακή του Παραλύτου 11 Μαΐου 2014, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων και ολόκληρη η Τοπική μας Εκκλησία την σύναξη πάντων των εν Ευβοία διαλαμψάντων Οσίων, Πατέρων και Ιεραρχών.
            Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Ώρα 7:30μ.μ.: Στα προπύλαια του Ιερού Ναού, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων και της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας εκ της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς πληρώματος της πόλεως Χαλκίδος.
Ώρα 8:15μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν.....
των Ευβοέων Αγίων, ιερουργούντος του του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Επιπλέον, όλη την υπόλοιπη εβδομάδα (Τρίτη 6 έως Παρασκευή 9 Μαΐου), εσπέρας και πρωί θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου, οπότε θα έχουν την δυνατότητα οι Χριστιανοί να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν τα Άχραντα μυστήρια.
Ø  Κάθε πρωί: Όρθρος & Θεία Λειτουργία, ώρα 7:00π.μ.-9:30π.μ.
Ø  Κάθε απόγευμα: Εσπερινός & Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο, ώρα 7:00μ.μ.
Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 & ώρα 9:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία (Ιερό Ξενύχτι των Ιερών 
Λειψάνων), κατά την διάρκεια του οποίου θα τελεσθεί Εσπερινός & το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (χωρίς Θεία Λειτουργία)   
Σάββατο 10 Μαΐου 2014
Ώρα 7:00μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΥ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. 
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων Χορευτική Εκδήλωση. 
Κυριακή 11 Μαΐου 2014
Ώρα 7:00π.μ.: Όρθρος.
Ώρα 7:30π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία.
Ώρα 8:30π.μ.: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.