Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα και επίσημα η συκοφάντησή μου από τον κ. Μαρκόπουλο σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού EXTRA CHANNEL το 2012.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1721/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο εναγόμενος κ. Μαρκόπουλος είχε σαφή πρόθεση να με εμφανίσει αναμεμειγμένο σε «σκάνδαλα» και στις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, πράγμα που δεν επαληθεύτηκε από κανένα στοιχείο. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο  κ. Μαρκόπουλος, ως μη εμφανισθείς, δεν παρουσίασε κανένα ....

αποδεικτικό στοιχείο περί των παραπάνω, ότι ουδέποτε κλήθηκα από τις αρμόδιες αρχές που ερευνούσα το περιβόητο «σκάνδαλο» Τσοχατζόπουλου και ότι, αντιθέτως, εγώ όταν μπήκα στον πολιτικό στίβο ήμουν ήδη πετυχημένος επιχειρηματίας, συνεχίζοντας οικογενειακή επιχείρηση και είχα αποκτήσει σημαντική περιουσία.
Κρίνεται, περαιτέρω, ότι ο κ. Μαρκόπουλος γνώριζε την αναλήθεια των γεγονότων που διαδόθηκαν στην εκπομπή που εμφανίστηκε διότι κατάγεται από την ίδια εκλογική περιφέρεια, ακόμα όμως κι αν την αγνοούσε, ήταν σε θέση να αντιληφθεί την προσβολή της προσωπικότητάς μου, εν τούτοις επιδοκίμαζε και συμπλήρωνε
αυτά που λέγονταν από τον δημοσιογράφο κι έτσι εμφανίστηκε να αποδέχεται και να επαληθεύει τους ψευδείς για το πρόσωπό μου ισχυρισμούς.
Με βάση τα παραπάνω, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κ. Μαρκόπουλος προσέβαλε από πρόθεση την προσωπικότητα και ειδικότερα την τιμή και την υπόληψή μου ως άτομο, επαγγελματία και πρώην πολιτικό, τον οποίον είχε εμπιστευτεί στο παρελθόν μεγάλος αριθμός συντοπιτών μου.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω το παραμικρό στο παραπάνω σαφές και αμείλικτο για τον κ.Μαρκόπουλο  σκεπτικό. Η προσπάθειά του να με συκοφαντήσει έπεσε στο κενό και μάλιστα άδοξα, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο, ούτε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις
του περί του αντιθέτου. Αυτά για τον κ. Μαρκόπουλο, αλλά και για οποιονδήποτε άλλον επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, στο βωμό πολιτικών φιλοδοξιών ή στόχων. Το ποσό αυτό έχω πει εξ αρχής ότι θα το διαθέσω για το γηροκομείο της Μητρόπολης Κύμης.
 

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
09/05/1