Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Φυλλορροεί η ΔΗΜΑΡ, αποχώρησαν άλλα 24 στελέχη

Φυλλορροεί η ΔΗΜΑΡ, αποχώρησαν άλλα 24 στελέχηΑποχώρησε και ο κ. Κώστας Χαϊνάς

Την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και ταυτόχρονα την αποχώρησή τους από το κόμμα ανακοίνωσαν την Πέμπτη, όπως είχαν προαναγγείλει, 24 στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Η παραίτηση των στελεχών της Μεταρρυθμιστικής Τάσης ακολουθεί την παραίτηση του Σπύρου Λυκούδη.
«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη....
αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος.
» Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του. Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό, τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το κόμμα» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλώς πιστοποίησε το προφανές, που μόνον η ηγεσία αρνείται να δει ή να παραδεχθεί.
Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο που έχει αποφασιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, όπου κλήθηκαν και από τον Φώτη Κουβέλη να πάρουν μέρος, τονίζουν ότι «τα συνέδρια στην Αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη τού κόμματος, είτε για να σιγήσουν. Το επερχόμενο -ένα «συνέδριο ηγεσίας και όχι κόμματος- ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν θα συμπράξουμε σ' ένα τέτοιο συνέδριο. Το εννοούσαμε».
Δηλώνουν ότι εμμένουν σε όλες τις ιδρυτικές διακηρύξεις της ΔΗΜΑΡ και θα συνεχίσουν να τις υπηρετούν.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημήτρης Βαρελάς, Νίκος Γαλανόπουλος, Ανδρέας Γιάνναρος, Δημήτρης Δερμιτζάκης, Κατερίνα Επιτροπάκη, Ηλίας Ζαράνης, Γωγώ Κανελλοπούλου, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Μαρία Καραφέρη, Ξένος Κελαϊδίτης, Ελένη Κεχαγιόγλου, Μυρσίνη Λιοναράκη, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Μανδαράκης, Γιάννης Νικολάου, Άστριντ Ζωή Όκλαντ, Χαρά Παπαϊωάννου, Γιώργος Πιέρρος, Χαΐμ Πολίτης, Φιλιώ Πολυμενάκου, Θοδωρής Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσακνιάς, Ντόρα Τσικαρδάνη και Κώστας Χαϊνάς.