Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη Εκπαιδευτικών & μαθητών, στα πλαίσια του Ε.Π. comenius

 
Επίσκεψη στο Δημαρχιακό «Μέγαρο Κότσικα», πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη (16/10) το απόγευμα, αντιπροσωπεία 21 μαθητών και 16 εκπαιδευτικών από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία, συνοδευόμενοι από το Δ/ντη Μπούρο Γιώργο, την Υπ/ντρια και συντονίστρια του προγράμματος, Ματθαίου Μαρία, από καθηγητές και μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, στα ....

πλαίσια της διακρατικής σχολικής σύμπραξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Comenius».
Την αποστολή υποδέχτηκαν, ο Αντιδήμαρχος, Καρκαντελίδης Διαμάντης και ο Π/δρος της Δημ. Σχολ. Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, Πατέλης Αντώνης.
Στο καλωσόρισμα του, ο κ. Καρκαντελίδης, τόνισε ότι πέραν της βελτίωσης της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης της ευρωπαϊκής διάστασής της, που είναι και ο σκοπός του προγράμματος, η επίσκεψή σας αυτή δίνει επιπλέον την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη μας, την ιστορία και τους ανθρώπους της, αποτελώντας έτσι του καλύτερες πρεσβευτές μας στις χώρες σας.
Στην συνέχεια ακολούθησε σύντομη παρουσίαση με το περιεχόμενο του προγράμματος που αφορά την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, καθώς και προβολή τουριστικού-ιστορικού περιεχομένου για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας.
Τέλος, ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών δώρων, τόσο στον αρχηγό της αποστολής, όσο και σ’ όλους τους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ