Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Ανακοινώνεται στο ευσεβές Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ότι, εν όψει της επισήμου επισκέψεως της Αυτού Μακαριότητος, του Πατριάρχου Αντιοχείας κυρίου ΙΩΑΝΝΟΥ στην Εκκλησία της Ελλάδος, από 24ης έως 27ης Οκτωβρίου ε.ε., συμπεριελήφθη και η Τοπική μας Εκκλησία στο επίσημο Πρόγραμμα αυτής της επισκέψεως.
Ο Μακαριώτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ θα επισκεφθεί, συν Θεώ, το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, οπότε και θα τελεσθεί, στις 11.00 π.μ., επίσημος Δοξολογία επί τη αφίξει και υποδοχή Του.
Η επίσκεψη στην Ιερά ....μας Μητρόπολη, του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιοχείας, της Οποίας οι χριστιανοί διώκονται από τους φανατικούς μουσουλμάνους, έχει μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει και η ανταπόκριση ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας, του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού, στην παρουσία του Πατριάρχου να είναι ανάλογη και η συμμετοχή μας στην υποδοχή Του δεδομένη.
Προς τον σκοπό αυτό,  οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος  θα ναυλώσουν λεωφορεία για την μετακίνηση των χριστιανών στο Νέο Προκόπιο, ώστε η υποδοχή του Πατριάρχου να είναι πάνδημη, ανάλογη προς την μαρτυρική Τοπική Εκκλησία της Αντιοχείας, την οποία εκπροσωπεί.
Σημειώνεται ότι είναι και η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας επισκέπτεται το Νησί μας και το Ιερόν Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, ενώ ο Μακριώτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, της οποίας τυγχάνει Διδάκτωρ, ενώ μιλά άπταιστα ελληνικά, τυγχάνει δε κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.