Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσαν εκδήλωση-συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, το ασφαλιστικό και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτική Γραμματείας και ο Σταμάτης Βαρδαρός, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέκος Καλύβης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ...
να υπάρξει ευρεία κινητοποίηση και κοινωνική συμμετοχή προκειμένου να ανατραπούν οι πολιτικές του Μνημονίου. Έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο, όπου η πολιτική θα βάζει όρια στα οικονομικά συμφέροντα.
Ο Σταμάτης Βαρδαρός αφού ανέλυσε την μέχρι σήμερα πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, στάθηκε ιδιαίτερα στις ληστρικές επιδρομές του τραπεζικού κεφαλαίου στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ανάπτυξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και επανέλαβε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση αποκατάταση της 13ης σύνταξης, καταρχήν στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ακολούθησε συζήτηση, με το ακροατήριο να εκφράζει μεταξύ άλλων την επιθυμία για συνέχιση αυτού του διαλόγου, επισημαίνοντας τη μονόπλευρη πολλές φορές οπτική των ΜΜΕ.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας