Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ.
Συμμετείχαν τα Σωματεία:
Σωματείο  Συνταξιούχων  νότιας Εύβοιας, με ομιλητή τον Δημήτρη Πηλιχό                     Σωματείο Οικοδόμων νότιας Εύβοιας, με ομιλητή τον Χρήστο Χαρπαντίδη , από το Σωματείο του Νοσοκομείου Κύμης, ομιλητής ο Θεοτόκης Κοντός, από την Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου-ΟΓΕ, ομιλήτρια Κατερίνα Παπουτσή, την Κεντρική ομιλία έκανε....
ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Εύβοιας, Γιάννης Θαλασσινός.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο- ιδιωτικό τομέα να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, συγκροτημένα και οργανωμένα  μέσα από τα σωματεία  τους, απαίτησαν να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για το δικαίωμα της απεργίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η  σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν στο εργατικό κίνημα τόνισαν δεν θα περάσει.
Επίσης καταγγέλθηκε η απόφαση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να καίει RDF, λυματολάσπη και απόβλητα βαριάς βιομηχανίας, στην ουσία από τσιμεντοβιομηχανία να γίνει αποτεφρωτήρας επικίνδυνων αποβλήτων με ότι συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της περιοχή μας, καθώς και η στάση της διαπαραταξιακής επιτροπής, που υπονομεύοντας και την απεργία και την διαμαρτυρίας στην πύλη της ΑΓΕΤ , προχώρησε σε διαμαρτυρία την προηγούμενη μέρα της απεργίας, αν και υπήρχε πρόταση των ταξικών σωματείων να γίνει η διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ,  την ημέρα της απεργίας. Πρόταση, που θα έδινε την δυνατότητα  στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της να συγκρουστεί μ’αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμου της , με την δήθεν «ανάπτυξη» που σκοπό έχει τα αφεντικά ν’αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας του λαού της περιοχής μας.
27 Νοέμβρη 2014