Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

¨Αλλιώς¨ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με το διορισμό νομικού για να παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΤΕΧΝΟΜΕΤΑΛ – ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΑΜΠΑΘΩΝΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ & ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ» κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση...

ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου και με βάση την σχετική εισήγηση της νομικού κας Ε. Θαλασσινού διαπιστώνουμε ότι:
Δυστυχώς, στις 24/5/2012 (όταν η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Λαμίας) η Περιφέρεια τάχθηκε υπέρ του επιχειρηματία και της πραγματοποίησης της επένδυσης.
Η αλλαγή στάσης της Περιφέρειας συνέβη παρά τις συνεχείς αντίθετες γνωμοδοτήσεις των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Καρύστου από το 2006 έως σήμερα και παρά το γεγονός ότι ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση έχουν ταχθεί το σύνολο των φορέων και συλλόγων της περιοχής, γεγονός που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ύποπτο.
Ήδη η παράταξη μας σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Στουπή Νίκο και Τσολάκη Σοφία, παρενέβη στην Περιφέρεια αιτούμενη:
Να ανακληθεί η πρόσθετη παρέμβαση από την πλευρά της περιφέρειας.
 Να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες για την στάση που κράτησε η Περιφέρεια στον πρωτόδικο χειρισμό της υπόθεσης
Να ελεγχθεί πειθαρχικά αν όλη αυτή η διαχείριση της υπόθεσης από μεριάς της δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν σύννομη και τυπική.
Ζητάμε:
• Την άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
• Την άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δήμου Καρύστου