Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.



Η οργάνωση, λειτουργία και προοπτική του Δήμου Κύμης Αλιβερίου προϋποθέτει την ισοβαρή ανάπτυξη των Δημοτικών του Ενοτήτων και την επίσης αναλογική χωροθέτηση των υπηρεσιών του αλλά και των λοιπών δημοσίων υπηρεσιών έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και να γίνεται εξοικονόμηση πόρων με την αξιοποίηση....
κτιριακών υποδομών. Την προηγούμενη δημοτική περίοδο αυτή η αντίληψη δεν επικράτησε και οι ενδιάμεσες δημοτικές ενότητες Αυλώνος, Κονιστρών και Δυστίων εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους ενώ το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής επικεντρώθηκε στο Αλιβέρι και στην Κύμη ενθαρρύνοντας τον  τοπικιστικό ανταγωνισμών των δύο πόλων του Δήμου. Αυτή ....
η αντίληψη «νομιμοποιήθηκε» και από φορείς της τοπικής κοινωνίας και ιδίως επαγγελματικές ομάδες που αξιοποιώντας ατέλειες και λάθη του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (όσο αφορά δημοτικές υπηρεσίες) και πελατειακές παλαιοκομματικές πρακτικές (όσον αφορά το την κατάργηση του Ειρηνοδικείου) έθεσαν αιτήματα μετακίνησης υπηρεσιών που δεν έπρεπε να θέσουν εάν δεν ήθελαν να αναπαράγουν έναν άγονο και αναχρονιστικό τοπικιστικό ανταγωνισμό.
Τους πρώτους μήνες της θητείας της η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει ότι προτίθεται να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Εάν όμως δεν αλλάξει αντίληψη και δεν προσχωρήσει με πράξεις και αποφάσεις στην ισοβαρή ανάπτυξη των  δημοτικών ενοτήτων με αναγνώριση εμπράκτως του ρόλου και της αποστολής των ενδιάμεσων ενοτήτων τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην απαξίωση της προοπτικής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Πρόσφατο συμβάν η μη στήριξη της χωροθέτησης του υπό συγχώνευση Υποθηκοφυλακείου στο Αυλωνάρι  με άμεση μάλιστα προοπτική να είναι έδρα του μοναδικού πλέον Υποθηκοφυλακείου του Δήμου. Η κεντρικότητα του Αυλωναρίου αλλά και η ύπαρξη του κτιρίου του Ειρηνοδικείου για την επαρκή στέγαση του Υποθηκοφυλακείου επιβάλλουν την υποστήριξη και τελικά την απαίτηση για την χωροθέτηση του Υποθηκοφυλακείου στο Αυλωνάρι. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση δεν νομιμοποιείται με όρους διαφύλαξης της ενότητας και της υπόστασης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Να μην ξεχνάμε ότι αδίκως καταργήθηκε το Ειρηνοδικείο Αυλώνος το οποίο – εάν κάποιο έπρεπε με όρους οικονομικότητας και ορθολογισμού- ήταν το μοναδικό που έπρεπε να παραμείνει όταν η Πολιτεία είχε ήδη σπεύσει να βελτιώσει το κτίριο ενώ τα δύο άλλα ήταν ετοιμόρροπα.  Η Πολιτεία και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου χρωστάνε συνεπώς στο Αυλωνάρι την εγκατάσταση του Υποθηκοφυλακείου και τους καλώ να το κάνουν. Ο Δήμος οφείλει να αγκαλιάζει όλες τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες με την φροντίδα της ισομερούς και αναλογικής ανάπτυξής τους διαφορετικά δεν θα διαφέρει σε τίποτε από το κεντρικό κράτος που με τις περιφερειακές πολιτικές του αναπαράγει ανισότητες.
Ως τέως Δήμαρχος Αυλώνος ενώνω την φωνή μου με την φωνή των πολιτών του Αυλωναρίου και του πρώην Δήμου Αυλώνος και απαιτώ ο Δήμος να αλλάξει τις αποφάσεις του και να στηρίξει δυναμικά και αποτελεσματικά το δίκαιο αίτημα της εγκατάστασης του Υποθηκοφυλακείου στο Αυλωνάρι.