Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δ.Χ.

Πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. 12 Ιανουαρίου) στο Δημαρχιακό μέγαρο «Κότσικα» συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων με θέμα την έναρξη εργασιών για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) του Δήμου για την περίοδο 2014-2019. Στη...
συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις διαδικασίες υλοποίησης του Ε.Π. 2014-19. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να προετοιμάσουν προτάσεις για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και το σχεδιασμό έργων στον χώρο και τομέα ευθύνης τους.
Το Ε.Π. αποτελεί το μοναδικό στάδιο θεσπισμένο νομικά, στο οποίο ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να αποτυπώσει το όραμά του για την προοπτική της πόλης, τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Παγώνης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.
Συνεπώς, η εκπόνησή του, συνέχισε, είναι άκρως απαραίτητη, και μέσω αυτής θα δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθούν συνέργειες και να ενεργοποιηθούν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και τα αιρετά στελέχη του Δήμου. Δίνοντας το στίγμα για το όραμα της Δημοτικής Αρχής, ο κ Παγώνης ανέφερε ότι προσδοκά σε ένα Δήμο που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες βελτιώνοντας και απλουστεύοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, θα προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και την ιστορική παράδοση της πόλης και θα διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επιθυμία μας, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στον και να επιβεβαιώσει τον καθοδηγητικό ρόλο του σε επίπεδο Περιφέρειας και να διευρύνει τους ορίζοντες της πόλης με πνεύμα εξωστρέφειας.
Για την εκπόνηση του ΕΠ ο Δήμος θα στηριχθεί αποκλειστικά σε δικές του δυνάμεις και για το σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας, στην οποία μετέχουν στελέχη από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού καθώς και όλοι οι Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου. Η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως το ισχύον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο τους τοπικούς φορείς, ευελπιστώντας σε ένα παραγωγικό διάλογο και σε αξιοποιήσιμες προτάσεις.