Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωπο, νεολαίοι έδωσαν μαχητικό παρόν στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη ....

και ελπίδα είναι του λαού» και «ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό».

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας το οποίο αποτελείται από τους (αλφαβητικά):
Κούκουρα Αντώνη
Λιαγκάκη Στάθη
Μαρίνο Γιώργο
Ντούρου Σοφία
Παπασταθοπούλου - Ραχιώτη Βαγγελιώ
Πύθουλα Γεωργία
Τζαβάρας Γιάννης
Τράκο Κώστα

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

Αυτές τις μέρες οργιάζουν η κινδυνολογία, οι εκβιασμοί, οι αυταπάτες. .
Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικά στελέχη δίνουν τον τόνο , παρεμβαίνουν παράγοντες της Ε.Ε.
Η Ν.Δ προβάλλει το οικονομικό της πρόγραμμα και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως είναι στην ίδια γραμμή των προγραμμάτων που παρουσίασαν τα περασμένα χρόνια ο Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ίδιος ο Σαμαράς, τα προγράμματα που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και στην φτώχευση του λαού.
Παρουσιάζονται με φιλολαϊκή προβιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει συνθήματα, δεν διστάζει να μιλήσει για ριζική αλλαγή , για ανατροπή , καπηλεύεται τη λαϊκή αγανάκτηση , πλασάρει ψευτο- ριζοσπαστική φρασεολογία χρησιμοποιώντας γνωστές οπορτουνιστικές δυνάμεις , όπως τη αποκαλούμενη «αριστερή πλατφόρμα» για να αρπάξει την ψήφο εργαζομένων που αισθάνονται αριστεροί , οικογενειών που έχουν αγωνιστική παράδοση.
Πρόκειται για εφαρμογή του γνωστού τεχνάσματος που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να εξαπατήσει το λαό μας με οδυνηρά αποτελέσματα.
Λέμε στους εργαζόμενους: Τώρα, πριν είναι αργά , να γίνει συνείδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, της αστικής διαχείρισης που προσδοκά να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του αποδεικνύει ότι δεν είναι , δεν μπορεί να γίνει εναλλακτική λύση που θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.
Να σκεφτεί ο κάθε ο κάθε εργαζόμενος ότι :
Τα μεγάλα λόγια για το σκίσιμο των μνημονίων αντικαταστάθηκαν από τη διαπραγμάτευση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Οι παληκαρισμοί για την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αντικαταστάθηκαν από την αποδοχή τους και τη δήλωση Τσίπρα πως η Ελλάδα ανήκει στη δύση, στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
Δίνει διαπιστευτήρια στα Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά επιτελεία , βγάζουν μάτι οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Τσίπρας στο Τέξας , στις Βρυξέλλες, στο Κόμο της Ιταλίας , στο Σίτυ του Λονδίνου, στη συναναστροφή του με όλη την αφρόκρεμα της πλουτοκρατίας.
Συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και έχει την στήριξη μεγάλων συμφερόντων , ισχυρού τμήματος της αστικής τάξης που εκτιμά ότι με τη νέα σοσιαλδημοκρατία, με την ψευτοαριστερή φρασεολογία για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και τον αφοπλισμό των εργατικού –λαϊκού κινήματος θα κάνει και πάλι τη δουλειά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
Δεν αμφισβητεί τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέσα από τους οποίους θα αυξάνονται τα φορολογικά βάρη σε βάρος του λαού και θα περιορίζονται οι δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες , ενώ μέσα από το «Σύμφωνο Σταθερότητας», τα «ευρωπαϊκά εξάμηνα», δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας», θα επιβάλλονται σκληρά αντιλαϊκά μέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
Για να βρεθεί στην κυβέρνηση και να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική συνεργάζεται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα , που ήταν υπουργοί η διατηρούσαν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Τα στελέχη του στο εργατικό κίνημα έχουν κάνει ζημιά στους εργαζόμενους.
Συνεργάζονται με στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , ενάντια στο ΠΑΜΕ σε δεκάδες σωματεία , σε πολλές ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, σαμποτάρισαν την μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα την οποία οργάνωσαν 1.000 φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος και συμμετείχαν εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι.
Υπονομεύουν εργατικές κινητοποιήσεις, συμφώνησαν σε πολλούς κλάδους μείωση των μισθών, είναι – σε πολλές περιπτώσεις – απεργοσπάστες.
Που είναι το 27% που πήρε στις εκλογές του Ιούνη του 2012 ;
Όχι μόνο δεν το έθεσε στην υπηρεσία ενδυνάμωσης των εργατικής, λαϊκής οργάνωσης και πάλης αλλά έχει ευθύνη για την υποχώρηση του εργατικού κινήματος που προσπαθεί να το χειραγωγήσει , το αντιμετωπίζει ως εφαλτήριο για να ανέβει στην κυβερνητική καρέκλα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
Γιατί αποδέχεται ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αντεργατικών –αντιλαϊκών μέτρων που διαμόρφωσε η Ν.Δ , το ΠΑΣΟΚ , η Ε.Ε και δεν βγάζει άχνα για την κατάργηση τους. Μιλάμε συγκεκριμένα, για τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, την εκ περιτροπής εργασία, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις ,την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, τη μείωση των μισθών και συντάξεων , την εμπορευματοποίηση της υγείας , της πρόνοιας , της παιδείας.
Τι κάνει ;
Προσπαθεί κι αυτός , όπως η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει την απαιτητικότητα των εργαζομένων, να συγκεντρώσει την προσοχή στην πολύ ακραία φτώχεια , για να ρίξει στα τάρταρα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που διαφημίζει. Νέα προνόμια , νέες φορολογικές και άλλες ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, της υγιούς, όπως την ονομάζει επιχειρηματικότητα και ψίχουλα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μόνο το ΚΚΕ διεκδικεί αποφασιστικά την ανάκτηση των απωλειών , την ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων , την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων , δωρεάν υγεία-πρόνοια παιδεία , την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, την πραγματική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φορομπηχτικών μέτρων , του συνόλου των αντιλαϊκών νόμων, καταθέτοντας σημαντικές προτάσεις στη βουλή που τις καταψήφισαν τα άλλα κόμματα.
Μόνο το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός.
Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Να μην περάσει συμβιβασμός με τα ψίχουλα. Κριτήριο πρέπει να είναι οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού.
Παλεύουμε με τους άνεργους και τους εργαζόμενους, τους απολυμένους της Χαλκίδας, της Εύβοιας , έχουμε δημιουργήσει ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς.
Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού. Αυτός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων , να πολεμήσει τα κόμματα που τον θέλουν παθητικό θεατή, κομπάρσο στα σχέδια τους, να περιμένει τους σωτήρες , τη Ν.Δ , το ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματα τους να τον σώσουν .
Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, ο μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων γιατί παλεύει για την ανατροπή της και στο δρόμο αυτό συγκρούεται με κάθε αντιλαική κυβέρνηση , με κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κάθε μέτρο που χτυπάει το λαό. Σ αυτό το δρόμο οργανώνει την λαϊκή αντίσταση , διεκδικεί μαζί με την εργατική τάξη , με τα λαικά στρώματα , τη νεολαία μας .
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ο λαό μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!