Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αντιπεριφέρεια Εύβοιας

Δελτίο Τύπου

Στο τέλος της πρώτης ημέρας των χιονοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας σας ενημερώνουμε για την κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
Το σύνολο του εθνικού δικτύου παραμένει ανοιχτό στην κυκλοφορία. Στις ορεινές περιοχές επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Το επαρχιακό δίκτυο παραμένει επίσης ανοιχτό στο σύνολό του με εξαίρεση το τμήμα από Ροβιές προς “Μαρούλι” και “Σταυρό” στο .....
Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού που αποκαθίσταται.
Ειδικότερα, ανοιχτή παραμένει η Εθνική Οδός Χαλκίδας – Αιδηψού στο τμήμα Καστέλλα – Προκόπι. Για προληπτικούς λόγους έχει απαγορευτεί από την Τροχαία πλην κατεπειγουσών περιπτώσεων η διέλευση φορτηγών και λεωφορείων.
Επίσης, παρά τη συνεχή χιονόπτωση διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στο τμήμα Νέα Αρτάκη – Στενή – Στρόπωνες.
Το μεσημέρι αντιμετωπίστηκε με επιτυχία πρόβλημα κυκλοφορίας στην περιοχή της Ριτσώνας.
Έντονες παραμένουν οι χιονοπτώσεις στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού, Διρφύων  - Μεσσαπίων, ενώ ηπιότερα φαινόμενα εμφανίζονται στους Δήμους Χαλκιδέων, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγ. Άννας και Ερετρίας. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στους Δήμους Κύμης – Αλιβέρίου, Καρύστου και Σκύρου. 
Συνολικά στην ΠΕ Εύβοιας δρουν αυτή τη στιγμή προληπτικά ή ανασταλτικά 36 ιδιωτικά και μισθωμένα μηχανήματα έργου.
Παρακαλούμε όπως αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ιδίως στις ορεινές περιοχές. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο 2221020000.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ