Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων, στην τελευταία συνεδρίασή του, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ, με αφορμή την απόλυση εργαζόμενης .
    Συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου 2015 η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ (η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μεσογειακών ψαριών στο κόσμο, στην....
Εύβοια διαθέτει 6 εγκαταστάσεις και απασχολεί 180 εργαζόμενους) απέλυσε μια εργαζόμενη που δούλευε στις εγκαταστάσεις στα Γιάλτρα, γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου στο ΝΗΡΕΑ.
   Σημειώνουμε ότι η απολυμένη είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών σε μονογονεϊκή οικογένεια. Κατόπιν αυτών το Συνδικάτο Τροφίμων -Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ Εύβοιας προκήρυξαν απεργία.
       Το ψήφισμα έχει ως εξής:
“Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ, που συμπαρίσταται στην απολυμένη συνάδελφό τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή ζωή”. 


  Γραφείο Τύπου 
Δήμου Χαλκιδέων