Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

KKE για δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ: Οι μάσκες έπεσαν

KKE για δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ: Οι μάσκες έπεσαν«Οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα»


Στην κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν αναφέρεται το ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Οι μάσκες έπεσαν. Στην κοινή ανακοίνωση Τσίπρα-Γιούνκερ οι εργαζόμενοι μπορούν να διαβάσουν την νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά τους δικαιώματα και ιδιαίτερα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.»
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση συγκλίνει με τους εταίρους της στο δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων που απαιτεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η στρατηγική της ΕΕ. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να είναι σε ετοιμότητα για να δώσουν μαζική, μαχητική,....
αγωνιστική απάντηση.»

Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωση για τα περί εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις, ο Περισσός σημείωνε: «Η επίκληση από την κυβέρνηση της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων, λόγω των αντιθέσεων μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, δεν μπορεί να κρύψει ότι βρίσκεται στην ίδια μεριά με τους δανειστές στην επιλογή να συνεχίσουν να φορτώνονται τα βάρη της κρίσης στο λαό.

» Ο έντιμος συμβιβασμός που προτείνει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν οδηγεί σε ανάκτηση των μεγάλων απωλειών του λαού την περίοδο της κρίσης, αλλά περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.

» Ο λαός μπορεί και πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα της αναμονής της διαπραγμάτευσης στο στρατόπεδο του εχθρού για τον επιμερισμό κερδών και ζημιών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Να οργανώσει την αντεπίθεσή του σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ.»