Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Γιάννης Παπαθανασίου

Καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει ή κάνει προσωπικά.Το τι θα πει κάποιος άλλος στο καφενείο ή στο διαδίκτυο δεν μπορεί να ελεγχθεί και βεβαίως η δυναμική του λόγου είναι ανάλογη με την προσωπικότητα όποιου τον εκφέρει.
Τώρα αν ψάχνει κάποιος να βρει ΄΄εχθρούς΄΄ είναι σίγουρο ότι θα τους ανακαλύψει και αν δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα θα ...
υπάρχουν στην φαντασία του.Εξ άλλου, μία διαφορετική άποψη σε ένα θέμα δεν είναι αναγκαστικά εχθρική ούτε για πρόσωπα που έχουν άλλη ούτε για φορείς που στελεχώνουν εκείνοι την δεδομένη χρονική στιγμή.
Αλλιώς, αν δηλαδή σκεφτόμαστε ότι κανένας δεν δικαιούται να μας κριτικάρει, έστω και αβάσιμα ή άδικα , υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία της σκέψης μας.
Πάντως αν εγώ σκεφτόμουν έτσι , με την κριτική που έχω ακούσει στα τόσα χρόνια που υπηρέτησα την ομάδα ή και άλλους συλλόγους και σωματεία , θα έπρεπε να θεωρώ ΄΄εχθρούς΄΄ μου όλο τον κόσμο,γιατί λίγο πολύ όλοι έχουν κριτικάρει κάποια ενέργεια ή παράλειψή μου. Τι έπρεπε να κάνω, να τους κόψω την καλημέρα?