Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 26 – 27  Σεπτεμβρίου 2015 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.
Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.
Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και ...συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Μετά την Παράκληση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ανέπτυξε επίκαιρο κήρυγμα και εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία του ακόμη μία φορά.
Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιερά Μητροπόλεως μας Αρχιμ Νικοδήμου Ευσταθίου και πολλών Κληρικών και συμμετεχόντων πλήθους μεγάλου ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πολλοί Ρώσοι αδελφοί μας. Τη διακονία του λόγου υπηρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος.
Λίγο πριν την καθιερωμένη Λιτανεία του Σεπτού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, όχι καθηκόντως αλλά οφειλετικώς, όπως είπε, ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας και κατασυγκινημένος προέτρεψε όλους τους πιστούς να αγγίξουν τον ένθεο μαγνήτη, τον Όσιο Ιωάννη, που κάθε χρόνο μας ελκύει να τον εορτάσουμε.
Μετά το πέρας της Λιτανείας και την απόλυση, παρετέθη γεύμα στην τράπεζα του ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, από το Δ. Σ. του Ιερού Προσκυνήματος στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου και τη συνοδεία του καθώς και σε όλους, Προκοπιείς και μη, τους συντελεστές και αρωγούς των Πανηγύρεων και της εν γένει δράσης του Ιερού Προσκυνήματος.