Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος και προεξήρχε και στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Γοργοεπηκόου μαζί με τον οικείο Ιεράρχη κ. Χρυσόστομο, ενώ παρέστησαν και πολλοί Κληρικοί εκ Χαλκίδος και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με Χριστιανούς των Ενοριών τους, όπως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας,.... αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα. Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου ανέφερε πως η δυνατότητα του ανθρώπου να συνδιαλέγεται με τον Θεό, τον καθιστά μοναδικό μεταξύ των κτισμάτων καθώς και η Παναγία  Θεοτόκος ξεχωρίζει από τους άλλους προστάτες και πρεσβευτές μας, προς Κύριον, αγίους γιατί ακούει αμέσως τις αγωνίες και τους αλάλητους στεναγμούς μας.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό των ως άνω δύο Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στα θαύματα της Θεοτόκου και στα τιμώμενα από την Εκκλησία, σήμερα πρόσωπα τον Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό, τον όσιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη και τον Όσιο Γρηγόριο το Δομέστικο.